Wpis z mikrobloga

Po za tym że nie cierpicie Konfederacji to co jest nieprawdziwego w tej infografice? Dalej głosujcie na POPIS

PS. lewactwu ktore krzyczy na 500plus PRZYPOMINAM, że i PO i Lewica chce ten program utrzymać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiec oni nie są żadną alternatywą. Jedynie Konfederacja która zniszczy cały socjal

#bekazpisu #bekazlewactwa #neuropa #bekazprawakow #4konserwy #polityka
Pobierz
źródło: comment_pK1uK8iHcZkcKCCCsAxmoTMQQiOk5Vv6.jpg
  • 32
@Xtreme2007: Od podatku odliczasz składki na NFZ, od dochodu na ZUS. Podniecanie się „niską kwotą wolną od podatku” świadczy o nieznajomości powyższych faktów.
Zamiast patrzeć na suche zarobki, lepiej powiedzieć jaka jest siła nabywcza pensji. Wtedy ta grafika byłaby o niebo uczciwsza. Poza tym ciężko oczekiwać, że w 30 lat uda się nadrobić opóźnienia wynikające z PRL-u, który jednak trwał „trochę” dłużej.
@Taur: Potężne kwoty to są przy odliczaniu podatków :)

Jesteśmy za krajami trzeciego świata odnośnie kwoty wolnej od podatków

A ZUS jest czystym złodziejstwem bo ja na przykład nie chcę być ubezpieczony. Dlaczego jestem zatem zmuszany do opłacania?
@gierape nie interesują mnie osiągnięcia Korwina. Interesuje mnie to co chca zrobić. To Wy się emocjonujecie politykami zamiast tym co robią dla nas. I dlatego jest jak jest. Głosuj dalej na popis i oddawaj masę podatków na bombelki, urzedasow, polityków i milion innych rzeczy
@Taur: Czyli dajmy na to mam firmę zarabiam miesięcznie 5k płace 1.5 zusu czyli zostaje mi 3.k - podatek dochodowy. Wiec według Ciebie 3.5k - podatek to więcej niż 5k - podatek XDDDDDDDDDDD
Czy to jakaś matematyka według pisu?
To Wy się emocjonujecie politykami zamiast tym co robią dla nas.

@Xtreme2007: Polityki nie robi się w próżni. Sporo zależy od umiejętności miękkich. Jakim ktoś jest negocjatorem? Czy potrafi sobie znajdywać sojuszników? Dogadywać wymiany? Są tacy ludzie w Konfederacji?
@trueTesto: Tak wytłumaczyłeś, że piszesz nie na temat...lol...
To wyobraź sobie, że likwidujemy odliczenia składek na NFZ i ZUS. Jaki podatek wtedy zapłacisz? Czyżby X - kwota wolna?
@Taur: Sam napisałeś że zus odlicza się od dochodu i tak jest. Więc kiedy netto masz więcej X - kwota wolna - ZUS - 17% czy X - kwota wolna - 17%? Czyżby podatek wychodził wyższy ale netto masz więcej?