Wpis z mikrobloga

Planuje dłuszą rowerową wycieczkę w połowie wrzesnia (Kraków->Wiedeń), około 5 dni jazdy i dwa dni 2 w Wiedniu na zwiedzanie. Będę jechał tribanem520 i się zastanawiam czy kupić torbę podsiodłową i torbe pod kierownicą czy może zamontować skawy i mam dwa pytania
Czy ktoś montował do tribana sakwy (mam teraz opony 32c) ?
Czy jest szansa spakować się w torbę podsiodłowa i torbę pod kierownica, bedę nocował w tanich hotelach, planuje zabrać tylko najwazniejsze rzeczy i kilka normalnych ubrań zebym mial co założyć w Wiedniu ?

#triban #wykoptribanclub #szosa #bikepacking
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na pytanie czy jesteś się w stanie spakować w torbę podsiodłowa i torbę pod kierownicą to sam musisz sobie odpowidzieć :) Wszystko zależy od tego jak bardzo minimalistycznie podchodzisz do potrzebnych rzeczy. Ja się pakowałem w ten sposób na 2 tygodnie i w tym miałem jeszcze mały namiot (przytroczony do kierownicy nad torbą), matę i śpiwór ;] tylko ja znów z normalnych ubrań miałem jedną parę spodenek, koszulkę i bieliznę ( ͡
  • Odpowiedz
@MilegooDnia490: Torba torbie nierówna. Są 5l, a są co mają z 15-20l. Zależy na jaką postawisz i co w nie spakujesz. Spokojnie kupując większe torby na kierownice i pod siodło się zabierzesz nawet zabierając sporo rzeczy. Spisz w hotelach więc dużo rzeczy i tak nie potrzebujesz.
Możesz jeszcze dorzucić do tego wszystkiego jakiś trójkąt lub coś na jego kształt w ramę, jakąś sakiewkę na telefon i powerbank i np. food
  • Odpowiedz
@MilegooDnia490: szanse są. Komplet rowerowych ubrań, drugi na zapas (sam na tygodniową trasę wziąłem dwie pary spodenek i w ostateczności użyłem jednej) wilgotne gacie po wieczornym paraniu na tyłku szybko wysychają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niewielka kosmetyczka typu żel do mycia (będzie służył też do prania) + szczoteczka do zębów, pasta, dezodorant (w kulce bo zajmuje mniej miejsca), jakiś niewielki ręcznik.
Apteczka.
No i zależy jakie
  • Odpowiedz
@MilegooDnia490: jak zrobisz tak jak ja, czyli krótka koszulka, spodenki krótkie, 2x bokserki, japonki, to bez najmniejszego problemu na miesiąc mieszczę się w Apidurze 17l i jeszcze mi zostaje miejsce na żarcie etc.
  • Odpowiedz