Aktywne Wpisy
Cześć Panowie i Panie, to ja Kasia Pieluszka, Kasia z Bali.
Mam dla was poradnik o wyrywaniu. Perspektywa kobiety, rady od ludzi pochodzących z całego świata, historie z życia (między innymi o nagich Czeszkach), charakterystyka kultur (rady jak wyrwać Francuza lub Francuzkę czy mieszkańców Asutralii)
Kupujecie wpłacając od 29 zł na Sztuka wyrywania - poradnik dla kobiet i mężczyzn
Wysyłka ebooka do 12 godzin.
Wiem, że lubicie czytać ;)
#rozrywka #bali #
Mam dla was poradnik o wyrywaniu. Perspektywa kobiety, rady od ludzi pochodzących z całego świata, historie z życia (między innymi o nagich Czeszkach), charakterystyka kultur (rady jak wyrwać Francuza lub Francuzkę czy mieszkańców Asutralii)
Kupujecie wpłacając od 29 zł na Sztuka wyrywania - poradnik dla kobiet i mężczyzn
Wysyłka ebooka do 12 godzin.
Wiem, że lubicie czytać ;)
#rozrywka #bali #
stormi +32
kocham to zdjecie mojej dupy, ono powinno wisiec w paryskim luwrze obok mona lisy
@ediz4: mozna, tylko poza tym ze jestes wykluczony z grona wiernych (ze wszystkimi tego konsekwencjami, jak pogrzeb, sakramenty etc.), nie niesie to za soba zadnych innych konsekwencji.
Twoj slad zostaje, bo zadne dokumenty nie sa usuwane, ba na Aleteia w artykule o apostazji jest napisane, ze notka o dokonaniu apostazji pojawia sie na twoim akcie chrztu.
Czyli niby wychodzisz/rezygnujesz ze wspolnoty wiernych, ale dokumenty dotyczace ciebie
A jakie byś chciał żeby jeszcze niosło?
Czemu kościół udzielił "łaski" chrztu nie na moją, a na cudzą prośbę? Nie pchałem się do tej zamordystycznej wspólnoty.
@wzr1one: nie zadziała. Bowiem - jak #!$%@? zwykle - kościoły i związki wyznaniowe z własnymi procedurami odnośnie przetwarzania danych są wyłączone spod działania dyrektywy.
@ediz4: podalem przyklad wyzej, jesli dobrowolnie zapisuje sie do jakiejs instytucji, stowarzyszenia itd. To w momencie rezygnacji, jasnym jest dla mnie, ze wszelkie dane osobowe, informacje o mnie powinny zostac usuniete. Tak by nikt w przyszlosci, nie byl w stanie ich wyciagnac, dowiedziec sie gdzie mieszkam, co pozyczalem/robilem/funkcjonowalem i nikt ich nie przetwarzal. Stad przyklad biblioteki ktory podalem powyzej.
@PurpleHaze: Czemu miałby? Kościół prowadzi archiwa zdarzeń jakie miały w nim miejsce. Chrzest się odbył, zapis trafił do księgi. (BTW: jeżeli ktoś ogłasza apostazję to kościół też to odnotuje).
Brzmi podobnie? Bo dla mnie tak.
@PurpleHaze nigdy nie kumalem tej wielkiej potrzeby wypisywania, jeśli nie wierzysz to nie wierzysz, po co jakieś demonstracyjne wypisywanie się?
@PurpleHaze: OK - doczytałem.
Pamiętaj, że KK to nie tylko instytucja funkcjonująca w naszym państwie, ale też państwo samo w sobie (dosłownie, ze stolicą w Watykanie). Nie chodzi tu nawet o same dane osobowe, ale także o wszystko co się dzieje w związku z funkcjonowaniem w nim wiernych. Chrzty, śluby, pogrzeby to nie tylko wydarzenia na płaszczyźnie obrządku religijnego, ale także czyjaś praca, czyjś zarobek -
Natomiast ludzie wypisujacy sie, powoluja sie na statystyke, na niechec do figurowania nadal jako czlonkowie danych organizacji.
Ja tutaj tylko luzno dywaguje, natomiast mam swiadomosc tego co o mnie wie kosciol :)
@PurpleHaze: Zależy jak traktować kościół. Wszak taki TW Bolek też mógłby żądać usunięcia
@PomidorovaLova: Niby bekazkatoli a jednak dalej bekazciebie. Apostazja to akt nie bycia katolem. To że w jakiejś księdze jest zapisane że miałaś chrzest nie czyni z tego Ciebie katola.