Wpis z mikrobloga

• 0
Mieli mam #pytanie. Może jest tutaj jakiś spec od #hydraulika W wynajętym mieszkaniu zaczyna powoli psuć mi się pływak w toalecie. Chce go wymienić ale sprawa nie jest taka prosta. Nie wiem jakie mądre głowy tutaj mieszkały wczesniej, ale w nie ma możliwości (jak dla mnie) zakręcić dopływu wody w tym mieszkaniu. Zawory wyglądają jak na załączonym zdjęciu. Jeden jest przy toalecie, drugi przy wodomierzu z zimna woda, ale jest zabudowany stąd dziura w płycie szafki. Spróbował bym kluczem je zakrecic, ale jak coś pójdzie nie tak to zaleje 9 pięter podemna. W jaki sposób sobie z tym poradzić?
bati - Mieli mam #pytanie. Może jest tutaj jakiś spec od #hydraulika W wynajętym mies...

źródło: comment_nU7WbbVofHcboOgCLQcykLcSzZ2vy57M.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bati: a zobacz czy nie masz gdzie inddziej jakiegos sprawnego zaworu i przeloz raczkę - ewentualnie kup w casto albo leroy jakiś najchujowszy zawor i wykrec z niego raczke - lub klucze płaskie tez dadza rade
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@plumkont @plumkont myślałem o tym, tylko boje sie, że ten zawór jest od lat nie ruszany i jak zacznę go dokręcać to go rozszczelnie i wtedy jest po mnie.

@Iskaryota no właśnie na klatce widzę tylko 2 skrzynki gaz i prąd.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Dab686 gdybym się na tym znał to nie zadawalbym głupich pytań tutaj. Rozszczelnie zawór twoim kluczem 10 i mam prywatną fontannę na chacie. Szukam alternatyw.
  • Odpowiedz
@bati: ja bym zagadała do właściciela, przedstawiła sytuacje tak jak napisałeś i podesłała zdjęcia. Generalnie już nie o wymiane pływaka chodzi, a o fakt, że zawory powinny być sprawne w razie jakby coś p---------o i trzeba by było zakręcić wodę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Norkanerka dokładnie dla mnie to kryminał nie mieć sprawnego zaworu na chacie. Nawet jeżeli chodzi o głupi wyjazd na kilka dni to wodę się zakrecało. Właścicielka jest starsza babcia więc ja muszę się tym zająć a koszta odliczamy od kwoty najmu.
  • Odpowiedz
@Dab686: btw do wymiany plywaka w takim kiblu to niebtrzeba wody zakrecac daj tylko go do gory spusc wode w kiblu i tyle bo pewnie jest tylko ten zbiorniczek nie szczelny mozna to uszczelnic bez demontazu samego zaworka
  • Odpowiedz