Wpis z mikrobloga

@Defined: @FlaszGordon: Panowie! Chodzi tylko o to, ze osoby jak policjant, strazak, nauczyciel, urzednik, ksiadz, swoje przekonania powinni zostawiac w "domu". Takie jest moje zdanie a lewakiem nie jestem, prawakiem tez nie.
Polaryzowanie Polakow szkodzi zwyklym ludziom a pomaga rzadzacym!

Pozdrawiam, spokojnej niedzieli.
  • Odpowiedz
@eARLq3: Służba policyjna nie jest wolna od "przekonań". Jej podstawą jest funkcjonowanie dla dobra narodowego.
Mają to nawet w przysiędze policyjnej.

Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, świadom podejmowanych obowiązków policjanta, ślubuję: służyć wiernie Narodowi, chronić ustanowiony Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej porządek prawny, strzec bezpieczeństwa Państwa i jego obywateli, nawet z narażeniem życia.

Wykonując powierzone mi zadania, ślubuję pilnie przestrzegać prawa, dochować wierności konstytucyjnym organom Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegać dyscypliny służbowej oraz wykonywać rozkazy i polecenia
  • Odpowiedz
@FlaszGordon:
Beka z Ciebie typie jak już coś.

Bo jest różnica i to spora, między logiem organizacji charytatywnej a symbolem szeroko kojarzonym z bandą zamordystycznych Nacjololo, którym się we łbach poprzewracało i chcą według własnego widzimisię dyktować kto jest Polakiem a kto nie.

Koniec pieśni.
  • Odpowiedz
@RandomowyMetal: Jedno i drugie to organizacja. Nie wiem co sobie ubzdurałeś z "zamordyzmem" ale jak dotąd to twoje ulubione lewackie środowiska w tym przodują ... przy czym same się określają jako multikulturowe (co wyklucza Polskie).
Ale spokojnie. Nikt takim nie Polakom nie będzie odbierał obywatelstwa (niestety). Tego można się zrzec samemu.

@Hubs0n7: Mieczyk Chrobrego przedstawia Szczerbiec, miecz koronacyjny królów polskich, owinięty wstęgą w polskich barwach narodowych. W czasie
FlaszGordon - @RandomowyMetal: Jedno i drugie to organizacja. Nie wiem co sobie ubzdu...

źródło: comment_RAtLWrk6DIgscJP8Oe7436s9yb6S2oGK.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@FlaszGordon:
Czyli policjant ze znaczkiem antify, tez nie zrobi na tobie wrazenia? Albo policjanci w szalikach "Wielkiej Polski",palujacy kibicow?

Noszenie jakichkolwiek symboli, ktore sa wykorzystywane przez organizacje Polityczne jest niedopuszczalne!

Symbolika narodowa mni nie przeszkadza,
  • Odpowiedz
@FlaszGordon: I cóż z tego że pod znaleziskiem lewactwo pisze że na mundurze nie powinno być niczego nieprzewidzianego prawnie: tęczy, mieczyka, flagi ani nawet ogłoszenia o gorących mamuśkach w okolicy.
  • Odpowiedz
@FlaszGordon: to ONR, kryzy celtycki, gwiazdę Dawida.

To jest policjant i ma bronić porządku a nie pokazywać swoje poglądy. Urzędnik państwowy ma być apolityczny w czasie służby. Po służbie ma zachować się godnie jak na urzędnika przystało. Radykalne poglądy wykluczają takie osoby z służby państwa. Czy to nacjonalizm czy komunizm czy ekoterorysta.

Wszędzie tak jest w demokratycznym liberalnym państwie. Jak zacznie policja chodzić z symbolami kojarzące się z politYcznymi poglądami to może
  • Odpowiedz
@FlaszGordon: polityk apolityczny? Chodzi mi o urzędników nie mianowanych przez wybory jak prezydent miasta. Każdy wie że taki jest politYczny. Pani Basia w urzędzie finansowym nr 2 ma być w czasie służby apolityczny.

1. To że ty twierdzisz że nie żyjemy w państwie liberalnym i może nawet państwie prawa to już twoje urojenia. Ja pamiętam że jest konstytucją i ona ustala w jakim państwie żyjemy. A tam mnóstwo paragrafow przemawia
  • Odpowiedz