Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
Prosiaki od @MG78 , ale po mojemu. Bazowałem na przepisie na stronie, ale zmieniłem kilka rzeczy: mąka nie krupczatka, tylko 550 (170g) plus 120g orkiszowej.
Do ciasta dorzuciłem garść cebulki prażonej i garść przyprawy że zdjęcia w komentarzu. Oczywiście pierwszy raz, więc była niepewność, ale wyszły super ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska
dyniel - Prosiaki od @MG78 , ale po mojemu. Bazowałem na przepisie na stronie, ale zm...

źródło: comment_LGg4HzqtE4hVllmmpzrggx8MRQIhMYMU.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzuf22: z proporcjami ok, nie widzę błędów. Za bardzo przejąłeś się formowaniem. Ja posypałem blat mąką, wywaliłem tę klejącą maź i trochę poobracałem, żeby dało się formować. Potem zrobiłem z tego względny wałek i pokroiłem takim nożem do ciasta (można zwykłym) na 6 kawałków, z których uformowałem placki po prostu te kawałki spłaszczając. Piekłem w piekarniku, ale na patelnię zrobiłbym tak samo. Warto ćwiczyć, wtedy doświadczenie samo przyjdzie, a jeśli
  • Odpowiedz
nie trzeba przepisów traktować dosłownie


@dyniel: większość przepisów traktuje jak sugestie, głównie z tego względu, że brak mi większości przyrządów :D

Za bardzo przejąłeś się
  • Odpowiedz