Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
Prosiaki od @MG78 , ale po mojemu. Bazowałem na przepisie na stronie, ale zmieniłem kilka rzeczy: mąka nie krupczatka, tylko 550 (170g) plus 120g orkiszowej.
Do ciasta dorzuciłem garść cebulki prażonej i garść przyprawy że zdjęcia w komentarzu. Oczywiście pierwszy raz, więc była niepewność, ale wyszły super ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #gzw #bojowkapiekarska
dyniel - Prosiaki od @MG78 , ale po mojemu. Bazowałem na przepisie na stronie, ale zm...

źródło: comment_LGg4HzqtE4hVllmmpzrggx8MRQIhMYMU.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dyniel: Zamiast cebulki, na twoim miejscu wziąłbym pomidory suszone w oleju zmiksowane z blenderze, trochę czosnku i oliwki. Ale ogólnie prezentuje się fajnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@dyniel: u mnie się już znajomi dziwią, że mam w zasadzie każdą przyprawę jaką można sobie wymyśleć. Zakupy tam to gorzej jak baba w sklepie z butami xD
  • Odpowiedz
@dyniel: też zrobiłem dzisiaj z przepisu @MG78

Wyszło super, ale albo coś pokopałem w proporcjach albo nie umiem w ciasta. Ogólnie jako, że nie mam wagi, to 250g mąki odmierzałem wyznaczając 1/4 wysokości torebki na mąkę. Jako że nie mam miarki na płynne rzeczy to maślanki wlałem na oko posiłkując się kubkiem. Proporcje typu pół łyżeczki są spoko i na tyle amatorskie, że nie miałem problemu z odmierzeniem (
  • Odpowiedz