Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czołem rowerowe świry! Mam problem z rowerem, w tylnej przerzutce zrzuca mi w czasie jazdy na wyższy bieg z 6 na 7, czasem wraca czasem zostaje i trzeba zmienić bieg żeby wróciło, czasem w czasie jazdy coś tam strzelq huczy i zdarza ki się robić "puste obroty" jak postawiłem go na stacji i trochę podkręciłem to nie było żadnych problemów, czy to wina za luźnego łańcucha? Dodaje zdjęcie ale nie wiem czy pomoże #rower
mariuszk3 - Czołem rowerowe świry! Mam problem z rowerem, w tylnej przerzutce zrzuca ...

źródło: comment_H2Mu93bjBVO7xKyGTsuFctLCKzxtyQtt.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dolchus: graniczna śrubka pewnie jest ok, bo siódemka wchodzi przecież - czy tego OP chce czy nie. To raczej nie to. Wydaje mi się, że gdyby to był problem z napięciem to wszystkie biegi by spadały.
  • Odpowiedz
@mariuszk3: tak, zielona. Zrób nią pół obrotu - chyba w lewo. Zobaczysz ruch wózka (wózek to ta prowadnica na łańcuch). Musisz delikatnie przesunąć wózek w stronę koła <<< w lewo. Wtedy problem ze spadaniem z 6 na 7 powinien zniknąć. Robisz małą korektę i sprawdzasz zmianę biegów - najlepiej wsiądź na rower i zrób jakiś krótki przejazd.
  • Odpowiedz
@dolchus: w lewo czy w prawo - zobaczy po ruchu w którą stronę wózek idzie. Napisałem w którą ma ruszyć i co to ma spowodować.

Co mu da bawienie się ogranicznikami, skoro skrajny bieg wchodzi? Jak go wykręci to nadal będzie wchodzić 7, a z 6 na 7 też będzie spadać. Jak wykręci za mocno to jeszcze mu łańcuch wpadnie za 7 i to dopiero będzie problem - weź potem
  • Odpowiedz