Wpis z mikrobloga

Ale oczywiście nie pochwalisz się ile masz?( ͡° ͜ʖ ͡°)

@przegrany_przegryw: Dlaczego nie? Specjalnie dla Ciebie zmierzyłem teraz, 127cm w najszerszym możliwym punkcie będac nażarty pod korek... Czy to dużo? Zestaw to z 150cm+ w klacie na luzie, i 165cm+ w barkach, i sam sobie odpowiedz na to pytanie.
  • Odpowiedz
@IntruderXXL: Z------m sobie jakiś tydzień temu dolne plecy prawdopodobnie od siadów przy których miałem duży "stress" w tym odcinku. Aktualnie jestem na etapie rehabilitacji czyli rolowanie, rozciaganie i 3 McGill, jest lepiej ale podczas zaokrąglenia pleców czy to po siedzeniu, czy to po przysiadzie trochę pobolewa czyli pewnie robię buttwink.
Teraz do sedna, ostatnio słuchałem typa od squat uniwersity, który mówił żeby nie używać pasa będąc "normikiem" siłownianym, a szczególnie
  • Odpowiedz
@UszneStopery: Zacznijmy może tak, że ja swoje wskazówki kieruję do osób zupełnie zdrowych, w pełni sprawnych.

szczególnie nie używać pasa jako lek na low back pain

Akurat tego nie rozumiem, jak używać pasa jako lek na ból pleców? W sensie słuchaj, poczytaj o IAP i jaki ma to wpływ na kręgosłup :)

Tak jak napisałem dobrze, aktywnie używany pas może tylko pomóc, bo jeżeli masz/miałeś jakieś problemy z kręgosłupem to
  • Odpowiedz
@drhab: Czy na pewno dobrze robisz te wall squats? Stoisz szeroko? Jak mam zgadywać to spróbuj, stanąć szerzej, daj stopy trochę bardziej na zewnątrz, spróbuj ręce dać na boki, albo nad głowę, upewnij się że twarzą właściwie dotykasz ściany... Najlepiej nagraj siebie z boku, i porównaj z filmikiem.
  • Odpowiedz
@IntruderXXL: Co do push:pull mam takie pytanie
Czy jeśli chodzi o cwiczenia push mam wyciskanie na poziomie 95kg,ohp 65kg, pompki na poreczach +35kg a cwiczenia pull np martwy 195kg, podciaganie:+50kg (gdzie nawet na symetricstrength w tabelkach jest ze powinno byc odwrotni - dipsy silniejsze), plus nawet w jakichs izolacjach dziwgam wieksze ciezary w cwiczeniach pull a nie push, to znaczy ze powinien sie jednak skupic na cwiczeniach push, czy to
  • Odpowiedz