Wpis z mikrobloga

Ja jebe, kupiłem nowy samochód, a kolega z pracy fajny, ale za tę cenę miałbyś fajną A7. Mówię mu, że A7 to koszt ponad 250 tysięcy, czyli trzy razy więcej niż ja wydałem. On wyjmuje telefon i na oto Moto pokazuje mi prawie siedmioletniego trupa xD.

Mówię mu, że nie można porównywać nowego samochodu do zajeżdżonego szrota. A on tylko, że audi to audi, marka premium (xD), jak samochód wyjeżdża z salonu to traci 29% wartości xDD.

Skąd się tacy ludzie biorą? A później kupują kilkuletnie graty i używane części, bo cebulakow nie stać na oryginalne części xD.

#motoryzacja #samochody #bekazpodludzi
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zemsta_przegrywa: miałem audi 80 b4 które przy przebiegu 430k km nie miało wymienionego nic oprócz części eksploatacyjnych. Fakt, termometr był zepsuty, miernik ciśnienia oleju i w końcu węże od klimy sparciały. Poza tym tłumiki były nawet oryginalne.
  • Odpowiedz
wole 7 letnie Audi A7 a niżeli nowego focusa który jest tylko focusem i zawsze nim będzie.

@czeki21: a czymże jest to 7-letnie Audi? xD

No ale np. wnetrze juz zniecheca. A o

@lubie-solnik: wnętrze na tle konkurencji wypada slab o, chociaż w porównaniu do MK3 to postęp, szczególnie jeśli chodzi o ergonomię. Auto wygląda fajnie, prowadzi się jak złoto, ale niestety pozostałe kwestie techniczne to jest festiwal
  • Odpowiedz
ABS i klimatyzacja. Wow.

@zemsta_przegrywa: a w Foce dalej nie będziesz mógł regulować góra-dół ani składać do przewożenia długich przedmiotów fotela pasażera, z wyposażeniem nie gorszym niż to stare audi za 2,5k Focus w hatchbacku kosztuje pod 100k pln...

Wiadomo, między tymi autami jest przepaść, lista systemów bezpieczeństwa w foce nie zmieściła by się w komentarzu ale gadanie że auto z dobrym wyposażeniem i faktyczną jakością we wnętrzu za 250k
  • Odpowiedz