Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Macie jescze jakieś porady lub ciekawe mechaniki w walce? Narazie używam "cancelowania" (chyba tak to się nazywało XD) czyli używania artów pod koniec auto ataku i parę razy mi się już udało zrobić ten 3 stopień tego super ataku co trzeba mieć różne żywioły czy jakoś tak (BTW myślałem że będą silniejsze XD). Czyms jescze się zainteresować żeby być lepszym? Warto podczas walki zmienić swordy, nawet na tych słabszych o innych zywiołach? I czy warto ich expic czy lepiej chodzić z pyra?

Trochę dużo tego, jak coś to jestem na początku 3 rozdziału bodajże XD
#nintendoswitch #xenobladechronicles2
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OmarBongo: warto expić, warto zmieniać, warto robić dobre combo ;)

jestem na początku 3 rozdziału

to jeszcze nic z walki nie widziałeś ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Tymariel: oooo i to jest dobry tip, bo często mam tak że 3 poziom nie skończy się ładować a drugi poziom znika i d--a z comba :<@epi: a lepiej poczekać z expieniem na inne nic comony blade? Bo tylko takie narazie mam XD aa i pewnie na np rexa dawać tylko attackerów, na Nia tylko healerów itd czy lepiej mieć jakiś zestaw?
  • Odpowiedz
@OmarBongo: ja przeszedłem grę Rexem z Pyrą, Nią z tym tygrysem, i nie będę spoilował chociaż zmieniałem czasem set jak było trzeba. Moja taktyka w walce to nabijanie orbów i robienie tego super mega ataku. Te common blady to możesz wywalać bo są nic nie warte.
  • Odpowiedz
  • 0
@mprzemo: aa to dzisiaj sobie wszystkie odpale żeby mieć wszystkie rodzaje do kolekcji :D orby to są te kulki w dezewku w prawym górnym rogu?
  • Odpowiedz
@OmarBongo: niee, orby latają dookoła potworka to w prawym rogu musisz nabić do końca, żeby orb wszedł. Żeby nabić orba musisz zrobić 3 razy special (pierwszy poziom -> drugi poziom -> trzeci poziom ale można też np. 3 razy 3 poziom).
  • Odpowiedz
  • 0
@mprzemo: noo chyba jednak o tym samym mówimy, powiedzmy kombos potrzebuje orbów ogień woda ogień to robisz pierwszy stopień ognia, potem II wody i na końcu III ognia :D
  • Odpowiedz
@OmarBongo: Odblokuj na głównych postaciach affinity "Lets you use a Driver Art after canceling a Driver Art". Dzięki niemu możesz cancelować skille innymi skillami. Potem podoblokowuj jak najszybciej te affinity co dają naładowane skille na starcie walki. Czyli możesz użyć wszystkich 3 skilli, po czym od razu zmienić na innego blade i nim też wywalić całe combo skillami, bez używania autoattackow po drodze. I używaj driver combo tj. break ->
  • Odpowiedz
  • 0
@Bubbo: no właśnie jak się robi to driver combo bo juz wszystkie blade potrzebują tego w drzewku rozwoju, a żadnego jescze nie zrovilem :/ a skoro widzę że ładnie to ogarniasz możesz mi przypomnieć o co chodziło z tym 3 częściowym paskiem w górnym lewym rogu co się zapełnia podczas walki?
  • Odpowiedz
@OmarBongo Driver combo polega na tym, że dana umiejętność może mieć (ale nie musi) jeden z efektów break, topple, launch, smash. Żeby je wykonać te efekty muszą być użyte właśnie w tej kolejności. Jak zostanie nałożony jeden z tych statusów na potworka to na górze po prawej będzie pasek z upływającym czasem. Wtedy należy użyć skilla z następnym efektem w combo. Nia ma na pewno break jak używa tego swojego psa.
  • Odpowiedz