Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
przyzwyczajenia drugą naturą człowieka... drugi raz dałem szansę #linux #opensuse i jakoś nie umiem, może i #kde jest piękne, może i jest świetna integracja, jest cudowny #yast2 które pozwala na konfiguracje w GUI i oneclick-install, może k jest stabilnie...

ale znów #fedora z #xfce4 rządzi na moim laptopie - #ibm may the force be with you...

#oswiadczenie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@TechnoWarrior: nie potrafię się polubić z Debianem - Sid za bardzo niestabilny, Testing miał czasami dziwnego focha a Stable to dinozaur na stabilny serwer ;-)

@Formbi: @Neurohaox: jakoś na systemy w typie LFS nie bardzo mam czas, a druga sprawa że na starość człowiek się wygodny zrobił i nie chce się mu komplikować instalacji softu i szukać paczek po gitach (choćby instalacja VSC na Archu) i
  • Odpowiedz
@hiperchimera: tak, jeszcze ma dużo innych ciekawych funkcjonalności (np. odpowiednik virtualenva, ale do każdego pakietu, budowanie swoich odmian pakietów, konfigurowanie całego systemu w jednym miejscu (więc wiadomo co się dzieje), bardzo fajny emacsowy interfejs i wiele innych) i jest wygodniejszy w obsłudze od Niksa (przynajmniej dla mnie)
  • Odpowiedz
  • 0
@Formbi: mam tylko wrażenie że to taka forma elektronicznej zabawki ;-) którą jestem w stanie zrozumieć, bo sam lubię od czasu do czasu dłubnać... ale dla zwykłego zjadacza kompa to lekko przerost formy nad treścią :-)
  • Odpowiedz