Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy tak samo jak @ciezka_rozkmina (ppdobny staz i wyniki) po skończeniu redukcji chciał bym wypróbować #531 zmiana z GS. Siła idzie powoli ale głównym czynnikiem jest chęć wypróbowania tego planu. Poniżej plan, który ulozylem z myślą o zbalansowaniu przyrostow siły i poprawy sylwetki. Będę wdzięczny za uwagi. Boje główne 531 + 1 seria FSL.
Pyrakus - #mikrokoksy tak samo jak @ciezka_rozkmina (ppdobny staz i wyniki) po skończ...

źródło: comment_cyQB9yJ7Bid8x5SwfGtzsG9JOtP60K5N.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pyrakus:
Masz ~25 serii na dół ciała, około 230 ruchów. To jest absurdalna objętość. Po co?

Dlaczego tylko w jednym treningu lower bezpośrednio trenujesz brzuch?

Z kolei na górę pleców 3x10 podciąganie (dasz radę tyle?) i 3x10 "przyciąganie"
  • Odpowiedz
@Minerva418: @Pyrakus:

Generalnie jak jesteś średniozaawansowany to raczej powinieneś stawiać na nisko-średnią objętość, średnio-wysoką intensywność i średnio-wysoką częstotliwość. Dokładać masy, redukować przy ~15% bf (bo obchodzi cię wygląd, co innego gdyby liczyła się tylko siła), szlifować główne boje i ich wariacje na odczuwalnych ciężarach, nabijać objętość z ćwiczeń akcesoryjnych.

Plany z wysoką objętością są fajne w short termie, w long termie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Minerva418 wielkie dzięki za kubel zimnej wody. Ogólnie wzorowalem się na beyound 531 oraz właśnie gs dla średnio zaawansowanych. Beyond poza ćwiczeniami głównymi ma dwa 5x15 więc rozbilem to na 3 ćwiczenia 3x10 plus jak w gs drugi główny bój 3x8.

Przyciąganie to maszyna symulujaca wiosłowanie sztanga.

Dostosuje plan pod Twoje uwagi push pull, dodam facepull co trening tylko nie rozumiem uwagi co do objętości. Praktycznie serii i powtórzeń jest tyle
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Minerva418 tak jak mówiłem opieralem się na planie kasahary. Po Twoich uwagach wziąłem wprost jego plan tylko zmieniłem amrap na 531 i szczerze objętości jest podobna ilość. Stąd pytanie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Minerva418 ok szczerze dorzucilem do gs trochę akcesorii do 6 ćwiczeń na trening. Wiem, że wyniki hujowe ale nie wydaje mi się abym przekraczał te ~16 serii na partię. Więc czemu mniej?
  • Odpowiedz
@Pyrakus: Generalnie plan jest dobry, niekoniecznie dostosowany do ciebie, ale weź go i nim ćwicz jeśli chcesz.

Będziesz miał progres na pewno, ale niekoniecznie dlatego, że jest dopasowany do ciebie, po prostu zmieniasz bodźce.

Tylko jak chcesz 5/3/1 to dobrze poznaj tę metodę i dowiedz się dokładnie na czym to polega, co można robić, a czego nie można...
  • Odpowiedz