Wpis z mikrobloga

Mircy chcę wyjechać na urlop autem i zabrać ze sobą 2 rowery. Niestety problem jest taki, że nie mam, ani relingów dachowych ani haka, żeby zamontować tylni bagażnik. Czy są jakieś inne opcje bagażnikowe dla aut bez w/w wyposażenia?
#motoryzacja #rower #kiciochpyta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elemel90 Bierz najtańsze, widzę (na szybko), że od 150zł już możesz nabyć. Na małym peugeocie wiozłem 2 rowery i wąski box, bez problemu. ;) No i pamiętaj, żeby z rozpędu nie wjechać na jakiś parking podziemny - tego się najbardziej obawiam jak sam jeżdżę, bo niby oczywiste, ale... :)
  • Odpowiedz
@elemel90: może trafisz używkę za jakieś śmieszne grosze w takim razie. Czasem można nawet za 60zł używane kupić, tylko potem jeszcze osobno mocowania do rowerów trzeba
  • Odpowiedz
@niewidzialna_reka_wolnego_rynku
@cwlmod ma rację. Bagażnik, a to co poza autem, to zupełnie inna historia. Jest to odczuwalne nawet przy większych autach niż Bravo 2. Wiadomo, z drogi go od razu z tego powodu nie "zdmuchnie", jednak uważać trzeba. Zupełnie inaczej się jedzie nawet z "kubłem" na dachu, który teoretycznie jest dużo lepiej wyprofilowany i jego ciężar się inaczej rozkłada niż coś luźno zamontowane na tylnej klapie.
  • Odpowiedz
@cwlmod: @mmarekkk: na szczęscie na tylnych siedzeniach nikt nie będzie jechał, tylko dwie osoby z przodu więc może to się jakoś wyrówna. Bardziej mnie ciekawi jak z bezpieczeństwem rowerów tak zamontowanych na klapie. Ktoś z Was to stosował?
  • Odpowiedz
@elemel90 Stosowalem, obecnie nie, bo mam inne auto i ten bagażnik by mi nie pasował. Jak bagażnik to nie najtańszy szrot (nie musi być za miliony) to się sprawdza. Bez problemu dawał radę kilka sezonów.
  • Odpowiedz
@elemel90 ja osobiście zamiar mam rozkręcić swój totalnie tak by rama tylko została i na siłę wcisnąć w bagażnik nie wiem czy wejdzie ale próbę zrobię na dniach (auto sedan i jeden rower) . Chu... z bagazami liczy się tylko wrewer ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz