Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Czy spotkaliście się z czymś takim że po złożeniu zamówienia i opłaceniu go nagle odzywa się do was mafrend i mówi że właśnie dostali informacje z logistyki czy skądś tam i musicie dopłacić 2 albo 4 USD? I wysyła link do aukcji "extra fee"... słuchajcie dzieje mi się to już drugi raz. Za pierwszym razem powiedziałam, że nie zapłacę, bo warunki były ustalone wcześniej i tyle. I niby wysłali ale produkt nigdy nie doszedł, nie udało mi się też odzyskać pieniędzy. Wiec teraz nie chce umoczyc znowu... opłacić te druga aukcje? Nie włamią mi się na kartę? #aliexpress
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@przypadkowylogin: tamten poprzedni zaznaczył że wysłał. Fałszywy tracking ma już dawno info że do mnie przyszło a nic nie ma. Aliexpress odrzucił mi spór i d--a... nie chce powtórki z rozrywki ale nie chce też kradzieży środków z konta z drugiego końca świata
  • Odpowiedz
Fałszywy tracking ma już dawno info że do mnie przyszło a nic nie ma. Aliexpress odrzucił mi spór i d--a...

@natkurka: Przy fałszywym ponoć trzeba im wysłać mapę z miastem gdzie odebrano a gdzie sie mieszka. Odemnie ostatnio chciał 20$ kosztów wysyłki za freebe, jak mu po tej wiadomości przestałem odpisywać, to po 2 dniach wrzucił jakiś trakcing, na razie się nie ruszyło.
  • Odpowiedz
  • 0
@wypokowy_expert: no widzisz to właśnie coś podobnego było wtedy. Napisałam ze nie dopłacę ale muszą mi wysłać, on kazał poczekać parę dni bo musi się z kimś rozmowic. I wrzucił ten fałszywy tracking... eh kurcze ali schodzi na psy
  • Odpowiedz
  • 0
@wypokowy_expert: ja im nawet mogę dopłacić te dwa dolary. Zależy mi na tej sukience. Ale czy ta aukcja to nie jest jakiś wałek, który ukradnie mi dane karty? Już się bujam od miesięcy ze zwrotem p---------h pieniędzy poprzez booking....... chyba skończę z tymi internetowymi transakcjami w ogóle na zawsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Shadou: ehe, chargeback. Od miesięcy próbuje go uzyskać za bezpodstawne pobranie niemałych pieniędzy przez "booking". Nawet nie chcę myśleć, jakie byłyby moje szanse z jakimś nie wiadomo kim z Chin.
  • Odpowiedz
@natkurka: To jest stary numer, wystawiają za mniejsze pieniądze, żeby było dużo chętnych i wtedy się lepiej pozycjonują na ali. Potem, że logistyka, że coś tam i dopłacać. Ja tam nigdy nie dopłacam bo uważam, że cena w ofercie powinna być ceną końcową. Oczywiście fake tracking wrzucają, że niby wszystko cacy. Potem dispute i kasa wraca, ale to miesiąc, dwa. Najlepiej anulować albo dopłacić.
  • Odpowiedz