Wpis z mikrobloga

Pierwszy raz od chyba 15 lat chce kupić nowy rower. Najbardziej optymalna opcją będzie dla mnie rowery crossowy i po małym reeaserchu w necie wpadło mi w oko coś takiego: Rower Unibike Viper Disc GTS. Jest może ktoś kto zna się trochę na rowerach i jest w stanie podpowiedzieć czy to dobry wybór? Nie ukrywam, ze chciałem wydać troche mniej ale jeśli warto dopłacić to się z tym pogodze.
#rower #rowery
  • 10
@p-skr: mam ten rower, jest OK, ale kupowałem go jak myślałem że będzie najbardziej uniwersalny ;) Od roku prawie nim nie jeździłem, bo jednak na innych rowerach lepiej mi się jeździ, gdybym miał teraz kupować rower crossowy to wziąłbym jakiś do 2k, na alivio/acera i hydraulice.
@p-skr: jako taki rower wszędobylski wolę zdecydowanie używać gravela (w moim przypadku ciężki stalowy Marin Four Corners). Jak typowo po błocie to biorę starego emteba, a na szosie biorę szosowy ¯\_(ツ)_/¯ Gdybym miał wybierać tylko jeden rower to byłby to właśnie gravel.
@p-skr: swojego już sprzedałem. A Tobie współczuję bo teraz to do końca nie wiesz co Cię kręci, czy szosa, czy szuter, czy las i może być tak że wtopisz kupując zły typ roweru. Może kup jakąś używkę na początek. Sprzedasz bez wielkiej straty i kupisz następny.
@dokad_idziesz: Nie jeszcze suepr duzo czy na jakies gorskie wypady. Z pewnoscia bede nim smigal po miejsce, na trenning, moze weekendowo jakis amatorski las/ubita droga. Za duzo do wyboru :-)
@p-skr: mój na razie nie na sprzedaż - muszę wymienić łańcuch, kasetę i parę rzeczy ogarnąć, wtedy sprzedam - ale to za parę miesięcy, bo leniwy jestem :D
Z tymi crossami nie jest tak źle, ale nie wydałbym znowu 3k taki rower.