Wpis z mikrobloga

• 152
Za tydzień MPK obniża częstotliwość jazdy pojazdów bo wakacje.

A potem będzie "hurr durr czemu tyle aut w tym mieście"

#wroclaw
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tommy__: jezu, rozkład wakacyjny to jest dżołk, uznawane jest, że ludzie nie dojeżdżają do pracy za pomocą MPK, a jedyni klienci to dzieci
  • Odpowiedz
@Tommy__: To jest klasyczne #fucklogic. Dzieci nie jeżdżą do szkoły, więc Wy do pracy będziecie jeździć w innych godzinach. Prawda chyba jest taka, że w MPK po prostu też są urlopy i zwyczajnie nie ma załogi do obsłużenia takiej samej liczby kursów.
  • Odpowiedz
via Android
  • 172
@mroz3
@Reepo
@Iudex
Jeszcze najśmieszniejsze co słyszałem to że to nie jest rentowne puszczać tak duży skład w wakacje bo dzieci nie jeżdżą.

A przecież dzieci i tak nie płacą xD
  • Odpowiedz
@mroz3: Ty jesteś miejskim botem @Reepo to skryba i starczy ;)
A na poważnie to przeglądam te wszysktie grupy na FB ostatnio z nudów w robocie i to, że każdy rozsądny głos będący po środku - MPK owszem ale najpierw niech zacznie działać jest zakrzykiwany raz przez zwolenników MPK / Roweru, raz przez miłośników aut. I c--j ani jedni, ani drudzy nie chcą nic sobie powiedzieć i festiwal s----------a
  • Odpowiedz
@Tommy__: Klasycznie, dzieci jeżdżą za darmo i mają więcej kursów, ty płacisz prawie 100zł miesięcznie i masz soczystego c---a w dupę od MPK (z wykolejeniem na Legnickiej w gratisie). Logika tego miasta mnie poraża.
  • Odpowiedz
@Tommy__: ja wiem, że to miastowe i nie powinno się na tym zarabiac, ale z drugiej strony, jeżeli odczuwają straty w okresie wakacyjnym, czyli wtedy gdy mniej młodziezy/studentow jezdzi komunikacją miesjką to czemu mają nie zmniejszac? Gdybys prowadził knajpe w wakacje i mial zyski, a w zimę byś miał mniej klientów to trzymałbyś do 22 bo pare osób Ci przyjdzie o tej godzinie stałych bywalców? Nie bronie miasta, bo to
  • Odpowiedz