Wpis z mikrobloga

@Andi128: Otóż nie, ludzie kierują się czymś więcej, przynajmniej ci, którzy coś mają w głowie. Z perspektywy zwierzęcia, czyli większości ludzi, antynatalizm to głupota, bo nie może zrobić bombelka i "przedłużyć" swojego gatunku, a więc spełnić biologiczną, instynktowną komendę, ale dla prawdziwych ludzi jest to oczywistość.
  • Odpowiedz
@Rabke: no to ja tam chyba jestem zwierzę bo właśnie zaplanowałem sprowadzenie bombelka na ten padół łez i cierpienia, moje pokłony dla prawdziwego człowieka, korony stworzenia która jest w stanie wyrzec się niskich biologicznych instynktów w imię większego dobra
  • Odpowiedz
@Rabke
Jeśli jakieś organizmu miały taką strategię, żeby się nie rozmnażać, to po prostu wyginęły i tyle. Posiadanie potomstwa, przekazanie dalej swoich genów ma swoje korzyści i jest ewolucyjnie uzasadnione, procentuje lepszym przystosowaniem do zmiennych warunków (ale to raczej wizja wybiegajaca za życie rodziciela) , więc jak komuś przeszkadzają antynataliści to wystarczy poczekać, bo na pewno nie zindoktrynuja swojego potomstwa by własnego nie posiadały XDD

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Rabke: a ty myslisz ze napisales ten wysryw i ze ktos go przeczyta a na dodatek ze to prawda objawiona. No ale niestety siw mylisz i zmarnowlaes kilka minut swojego nedznego zycia xd
  • Odpowiedz
@Rabke: Znam Januszy co p------a ze "hurr wszyscy zdecheniemy nie ma co robic hurr", no, fajnie, szkoda tylko ze zycie to w wiekszosci fajne rzeczy dzieki cywilizacji zachodniej, a jedyni ktorzy wpadaja na tak kretynski pomysl zeby sie nie rozmnazac to wlasnie obywatele tej samej cywilizacji. Tymczasem osobnicy z beznadziejnych koszmarnych pseudocywilizacji afrykanskich czy islamskich rozmnazaja sie jak szaleni. A wiec fakt ze ty nie masz dzieci skazuje planete na
  • Odpowiedz
@RubinWwa: Dobrze, już się nie denerwuj krzyżowcu. Idź walcz o cywilizację. Może ktoś zapamięta twoje imię w przyszłości ,chociaż wątpliwe, bo dziesiątki tysięcy krzyżowców poszło walczyć o swoją cywilizację i zniknęło z kart historii jak byle pierwszy pijaczyna.
  • Odpowiedz
@Rabke: o czym ty bredzisz, jakie walczenie o cywilizacje? Zdajesz sobie sprawe ze kazdy, piekarz, kioskarz, policjant "walczy o cywilizacje" bo zwyczajnie ja podtrzymuje? Poza tym bredzisz podwojnie bo krzyzowcy zabezpieczyli dominacje chrzescijanstwa i podwaliny pod imperium kolonialne na setki lat xD A, dobra, rozumiem, jestes zwyczajnym trollem ktory pisze jak najwieksze debilizmy i liczy ze ktos sie zlapie, masz mnie, przez chwile uwierzylem ze ktos serio moze miec tak
  • Odpowiedz