Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

galek +186
gdybym miał dziecko byłoby mi tak przed nim wstyd że przeze mnie musi odbębnić około 20 lat w szkole a później do pracy na 40 lat..
miałbym przed oczami ten ogrom stresu którego w tym czasie doświadczy...
czy wy dziecioroby tak nie macie ? Czy macie proste wytłumaczenie, że tak po prostu trzeba ?
#antynatalizm #dzieci #rodzice #rodzicielstwo #neet #szkola #pracbaza
miałbym przed oczami ten ogrom stresu którego w tym czasie doświadczy...
czy wy dziecioroby tak nie macie ? Czy macie proste wytłumaczenie, że tak po prostu trzeba ?
#antynatalizm #dzieci #rodzice #rodzicielstwo #neet #szkola #pracbaza
extruder skalibrowany, sprawdzałem na filamentach różnych firm i zawsze to samo
#druk3d #ender #ender3
A) zwiększ prąd silnika o ile jeszcze temperatura jest spoko
B) wolniej drukuj (chociaż jak już i tak jest wolno to zignoruj)
C) wymień extruder na taki z przełożeniem, np Titan extruder
Możesz jeszcze próbować zmniejszyć opór wtlaczania np zwiększając temp jak masz za mała i inne tego typu manewry
Edit jeśli pierwsza warstwa to za mocno docisniete
przy pierwszej warstwie jest dobrze "strzelanie" pojawia się sporo później i trwa cyklicznie aż do końca wydruku
jak to zrobić ? dziś wgrałem marlin 2.0
spróbuję
możliwe że rozwiąże to problem ale czemu innym nie strzela?
A innym nie strzela bo mogą mieć mniej docisniety filament albo jeszcze im nie strzela, ogólnie tego typu extruder to syf
@SanFable: w jaki sposób podkręcić? coś w w stylu potencjometru na pcb?
czego się spodziewać w drukarce za 600-700 PLN, ten który poleciłeś to połowa tej ceny (ʘ‿ʘ)
ogólnie nie widzę korelacji między tym strzelaniem a jakością wydruku więc wydawanie 3 baniek na extruder raczej opada
@kalectwo: trzeba wiedzieć co się robi, a do spalenia silnika jest daaaleko, zależy jaka obecnie ma temperaturę i czy można coś tam podnieść, silnik może być nawet 1.7A, kwestia czy jest letni, ciepły podczas drukowania czy dobija do ponad 60 stopni....
@Einaudi: szkło ale to nie ma znaczenia
@FlameRunner:
tak ender 3, szpara zlikwidowana w sumie to dzięki tobie się o tym dowiedziałem bo pisałeś o tym pod jakimś wpisem na tagu
@cocamide: Ona zaraz wróci. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Doczytaj tamten wątek do końca. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale jak 205°C rozwiązało sprawę, to na razie drukuj i tyle. 205°C to rozsądna temperatura do druku z PLA.