Dobra ;) Jako, że komplet papryczek jest już w ziemi, a wszyscy Ci, którzy zamawiali sadzonki już je odebrali, a i tak jeszcze trochę roślin mi zostało to robię #rozdajo2 sztuk dużych sadzonek ostrej papryki #chilizgobim (tag gdzie opisuję swoją amatorską uprawę chili).
Odmiany do wyboru z listy ponad 20 odmian, których sadzonki mi jeszcze zostały. Zakres od prawie, że słodkich do superhotów :) Wysyłka paczkomatem lub kurierem na mój koszt ;)
Sadzonki są bardzo duże mają po minimum 30 cm wysokości. Trzeba je przesadzić do doniczek i już w wakacje można cieszyć się pierwszymi owocami ;) Jak najbardziej można je na parapecie uprawiać.
@gobi12 w razie niepowodzenia w rozdajo, nie masz sadzonek na sprzedaż (np przez allegro)? A moze jeszcze jakieś pomidorki masz? Ja w tym roku się zapuscilem i nic nie posadzilem... Aż dziwnie się człowiekowi robi. W razie czego tez poproszę pw.
@gobi12: Hej, czy przy okazji tego rozdajo mógłbyś podzielić się przepisem na ziemię? Przy ilościach jakie uprawiasz raczej nie kupujesz gotowego podłoża tylko pewnie sam robisz.
@gobi12 Hej, miałeś już do czynienia z jakimiś szkodnikami podczas uprawy papryczek?
U mnie niedawno pojawiły się takie małe (2 mm lub mniej) robaczki, nie mam pojęcia jak się ich pozbyć - a wygląda na to że już najniższe liście przechodzą w żółć ( ͡°ʖ̯͡°)
Odmiany do wyboru z listy ponad 20 odmian, których sadzonki mi jeszcze zostały. Zakres od prawie, że słodkich do superhotów :) Wysyłka paczkomatem lub kurierem na mój koszt ;)
Sadzonki są bardzo duże mają po minimum 30 cm wysokości. Trzeba je przesadzić do doniczek i już w wakacje można cieszyć się pierwszymi owocami ;) Jak najbardziej można je na parapecie uprawiać.
Na zdjęciu przykładowe sadzonki.
#zadarmo #chili #chilihead #papryka #papryczki #rosliny #ogrod #ogrodnictwo #uprawiajzwykopem #ogrodek #warzywa #uprawa #ostrezarcie #hobby #zainteresowania #gotujzwykopem
źródło: comment_Vc9LdOi4W98WEnyTSiQAugb4ly8v5Hxe.jpg
Pobierz@banjo: Oczywiście, że można ;) Najlepiej pod osłoną, ale łagodniejsze odmiany i bez osłony sobie poradzą ;)
W razie czego tez poproszę pw.
źródło: comment_b9e0PJsGoeMC2OLiRUSu7eHUT5QPsKKC.jpg
PobierzHej, miałeś już do czynienia z jakimiś szkodnikami podczas uprawy papryczek?
U mnie niedawno pojawiły się takie małe (2 mm lub mniej) robaczki, nie mam pojęcia jak się ich pozbyć - a wygląda na to że już najniższe liście przechodzą w żółć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Co polecasz w takiej sytuacji?
Komentarz usunięty przez moderatora