Wpis z mikrobloga

Odkąd KE dostała baty w wyborach do PE, #neuropa przekonuje nas, że głosujący na PiS to głównie osoby z podstawowym wykształceniem. Jak jest w rzeczywistości? Jak to bywa z jegomościami spod tego tagu, życie w bańce ma się do niej zazwyczaj mocno różni.
Ile głosów na PiS zostało oddanych przez osoby, które przygodę z edukacją zakończyły po podstawówce? 8,6%.
Tak. 91,4% głosujących na tę partię posiada wykształcenie co najmniej średnie.
Dlaczego o tym piszę mimo, że nawet na nich w tych wyborach nie głosowałem? Żeby pokazać Wam jak działa machina propagandy, w dodatku połączona z pogardą i natrafiająca na żyzny grunt wykopków nieumiejących czytać wykresów (pozdro @efek) Jego popisy poniżej.

źródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24831880,wybory-do-europarlamentu-2019-pis-nie-odebralo-wyborcow-po.html

#wybory #4konserwy #bekazlewactwa #bekazneuropy #shitwykopsays #propaganda #polityka
r.....z - Odkąd KE dostała baty w wyborach do PE, #neuropa przekonuje nas, że głosują...

źródło: comment_XcSQ27h5DzssRLTWAa2ujL4fiH46nTBa.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ryszard_sieradz: Nieprawda, 64,3% miało co najmniej średnie wykształcenie, zapominasz o osobach z wykształceniem zawodowym, które średnim nie jest.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Ile głosów na PiS zostało oddanych przez osoby, które przygodę z edukacją zakończyły po podstawówce? 8,6%.

@ryszard_sieradz: hahaha! Bez komentarza. I ty uważasz, że możesz kogoś pouczać? Hahaha
  • Odpowiedz
@efek:

hahaha! Bez komentarza. I ty uważasz, że możesz kogoś pouczać?

Obawiam się, że to może być za mało by zmyć z siebie hańbę totalnego nieogarniania wykresów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ryszard_sieradz: Rysiu. Wśród wyborców poza głąbami z wykształceniem podstawowym są jeszcze idioci bez jakiegokolwiek wykształcenia i ludzie z wykształceniem gimnazjalnym. No i potężna grupa ludzi z wykształceniem zawodowym.

Ja doskonale rozumiem, że wykres który zaprezentowałem nie przekłada się na liczby bezwzględne. Był on jednak użyty w temacie, w którym była prezentowana mapka zdawalnosci matur, która w kontekście wyborów była zupełnie bezsensowna
  • Odpowiedz
@efek: niby wiesz, a jednak nie wiesz/nie chcesz wiedzieć. Policz sobie zamiast uprawiać propagandę. Natomiast, co do matur, procent podchodzących do tego egzaminu, również jest wyższy w Polsce Wschodniej, przynajmniej wg danych z roku 2018.
  • Odpowiedz
@ryszard_sieradz: Próbuję ogarnąć co Ty masz w głowie. Zapytałem czy "neuropa to Ipsos" a zobacz jak ty się zachowujesz, na tak proste pytanie wyjeżdżasz z "tępakami bez szkoły". Z ipsosem idź dyskutuj, im powiedz że są "tępakami bez szkoły" powodzenia.
  • Odpowiedz
@PabloFBK: rozumiesz, że IPSOS pisze o jednym, a ty mówisz o drugim bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Jesteś w stanie to w ogóle ogarnąć czy nie do końca? ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ryszard_sieradz: Szczerze? Nie chce mi się zwyczajnie tracić czasu na p--------o z tobą, przez wykop przelało się już od c---a takich jak ty narwańców propisowskich z kontem "od wczoraj" z którymi nie było warto wchodzić w dyskusje i tak zaraz wyrwiesz bana za multikonto, czaisz o co chodzi
  • Odpowiedz
@PabloFBK: nie mam multikonta. Pewnie sam je wkrótce usunę, bo szczerze powiedziawszy, to miejsce mi zwyczajnie uwłacza. Po prostu jestem ciekaw jak poradzisz sobie z informacją, że na PiS nie głosowali głównie ludzie z podstawowym wykształceniem, a po prostu nie radzisz sobie z interpretacją prostego wykresu.

Tak całkiem serio, to przerażające. Nie wiem tylko, co bardziej. Czy kompletny brak rozumienia dla prostych, matematycznych operacji, czy raczej to, że zamiast bić
  • Odpowiedz
na PiS nie głosowali głównie ludzie z podstawowym wykształceniem, a po prostu nie radzisz sobie z interpretacją prostego wykresu.

@ryszard_sieradz: C--j niech stracę. Na PiS głosowało 91,4% mądrych, wykształconych i pięknych z ogromnych miast ...

Czy kompletny brak rozumienia dla prostych, matematycznych operacji

@ryszard_sieradz:
  • Odpowiedz