@Sepia nie mogę tego czytać. Ta pogarda, ta wyższość... Nie obchodzi Cię, że to poprzednie rządy swoimi decyzjami i dziki kapitalizm lat 90. wielu ludzi doprowadziło właśnie do tego stanu? Że tych ludzi okradziono likwidując ich miejsca pracy, sprzedając za bezcen kluczowe fabryki i przedsiębiorstwa? Wiesz jak eksplodował wskaźnik ubóstwa zaraz po transformacji ustrojowej? Ludzie nie mieli często co jeść! I ja to pamiętam, pamiętam jak moi koledzy ze szkoly nie
@kociooka: Co za brednie, jedyna pogarda, jaką czuję, to ta do przekupstwa wyborczego. Co takiego robi PiS dla przyszłości Polski? Jakie kluczowe inwestycje przeprowadza? W jaki sposób zwiększa liczbę miejsc pracy? Jak rozwija przedsiębiorczość, zmniejsza biurokrację i dba o środowisko? Na razie jedyne, co PiS robi, to UTRWALA BIEDĘ, gwarantuje ją przyszłym pokoleniom i zadłuża kraj. Otwórz oczy.
Nie obchodzi Cię, że to poprzednie rządy swoimi decyzjami i dziki kapitalizm lat 90. wielu ludzi doprowadziło właśnie do tego stanu?
@kociooka: Tylko że obecni politycy PiS w tym wszystkim brali żywy udział. A już osobliwie w jumaniu państwowego majątku, patrz Kaczyński i Morawiecki.
Że tych ludzi okradziono likwidując ich miejsca pracy, sprzedając za bezcen kluczowe fabryki i
@kociooka: Pomieszanie z p------------m w Twojej wypowiedzi. Nie popieram sprowadzania imigrantów, nie neguję tragicznych następstw dzikiej prywatyzacji. Tylko że pisałam o CZYMŚ INNYM. Spokojnie, niestety wszystko Ci się pomieszało.
@kociooka: Moment, poczekaj. Co PiS zrobił dla polskiej gospodarki, żeby zgodnie z zasadami ekonomii poprawić sytuację biednych, emerytów i innych? Poza tym, skąd PiS wziął pieniądze na swoje programy socjalne? I najważniejsze pytanie - od kiedy lubimy narodowych socjalistów? Czy znając historię, wystarczy 500+ by ludzie pokochali Nationalsozialismus? Kuchwa, serio?
Tak samo emeryci, ludzie, którzy ciężko pracowali całe swoje życie za PRL dostają 800 zł emerytury! Dlaczego nie należy im się wsparcie? Bo są starzy?
@kociooka: Czy wiesz, że emerytury obecnych 30-, 40-latków, pracujących o wiele dłużej, niż emeryci pracujący w poprzednim systemie, wypracowujących realny zysk i odprowadzających wysokie składki, których praca jest COŚ WARTA w przeciwieństwie do efektywności pracy w PRL, będą o wiele niższe (realnie) niż emerytury obecnych
@Sepia: Doskonały komentarz, dodam jeszcze jedno. Dzietność nie wzrosła z prostego powodu. Dawniej, gdy widziałem matkę z małym dzieckiem albo kobietę z brzuchem, myślałem sobie "o! dziecko!". Aktualnie, gdy widzę takie zjawisko, to myślę sobie "O! patusiara 500+". Mnożą się tylko patusy, bo im nie jest wstyd posiadać dzieci, zaś inteligentnym ludziom już jest, aktualnie posiadanie dziecka stało się synonimem nieudacznictwa. Brawo pan PiS.
@Sepia: nie mieszkam w Polsce więc nie do końca mnie interesują te, czy inne wybory. Powiem Ci jak to wygląda z mojej perspektywy, kogoś kto obserwuje tą sytuację w Polsce. Przez 8 lat rządu po, ludzie cały czas słyszeli, że na nic rząd nie stać, ani na obniżki podatków, ani na ulgi, pomoc ze strony rządu, przy czym co chwila dowiadywali się o nowych aferach, kto ile milionów p------ł... I
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@kociooka: Tylko że obecni politycy PiS w tym wszystkim brali żywy udział. A już osobliwie w jumaniu państwowego majątku, patrz Kaczyński i Morawiecki.
@kociooka: Czy wiesz, że emerytury obecnych 30-, 40-latków, pracujących o wiele dłużej, niż emeryci pracujący w poprzednim systemie, wypracowujących realny zysk i odprowadzających wysokie składki, których praca jest COŚ WARTA w przeciwieństwie do efektywności pracy w PRL, będą o wiele niższe (realnie) niż emerytury obecnych
@Andreth: Ale mnie cieszy ten Twój bool doopy...Zdrówka życzę!
Powiem Ci jak to wygląda z mojej perspektywy, kogoś kto obserwuje tą sytuację w Polsce.
Przez 8 lat rządu po, ludzie cały czas słyszeli, że na nic rząd nie stać, ani na obniżki podatków, ani na ulgi, pomoc ze strony rządu, przy czym co chwila dowiadywali się o nowych aferach, kto ile milionów p------ł...
I
Komentarz usunięty przez autora