Wpis z mikrobloga

#huawei #kiciochpyta #ubezpieczenia
Upadł mi telefon i lekko pękł ekran. Mam wykupione ubezpieczenie w mediamarkt. Myślicie że muszę bardzo kombinować żeby mi telefon naprawili? Ubezpieczenie jest o nieszczęśliwych wypadków i przepięć. Nie ma jakoś mowy w OWU czym dokładnie jest ten nieszczęśliwy wypadek.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Myślicie że muszę bardzo kombinować żeby mi telefon naprawili?

@s00snowski nie, po prostu powiedz że Ci niefortunnie upadł :)
Sprzedawca mi podpowiedział, żeby przypadkiem nie oświadczać że np. byłeś pod wpływem alkoholu bo w takich przypadkach nie uznają. Zawołaj jak telefon wróci z naprawy, ile czekałeś etc. Sam mam na ubezpieczeniu dwuletnim mojego P20 i jestem ciekaw.
  • Odpowiedz
#s00snowski
Szedłem po ulicy i zostałem popchniety przez osobę która biegła. Z tego co jest u nas to też ważne by powiedzieć, że to się stało do 12h przed zgłoszeniem.
  • Odpowiedz
@FHA96: dokladnie, w sumie chciałem szkło ale na P30 pro jest z tym troche lipa bo ekaran jest zakrąglony no i dałem się troche zbajerować sprzedawcy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@s00snowski
Na piczatlu warunków umowy masz słownik i tak jest definicja określenia "nieszczęśliwy wypadek"
Najważniejsze, że niecelowe, niezależne od Twojej woli, nie zrobił Ci nic nikt z osób pozostających z Tobą w jakimkolwiek związku itp
Dostałeś plik dokumentów, porządnie przeczytaj i będzie ok :)
  • Odpowiedz