Lubie sobie pograć na PC w stare hity z konsol, czy z automatów(np. metal slug). Do tej pory męczyłem się z klawiaturą, ogarnia ktoś jak to wygląda z współpracą z padami bo mam nikłe doświadczenie w tej dziedzinie? Są problemy z wykrywaniem padów przez tytuły PC i emulatory? Czy nie ma problemu jaki kupie tylko chodzi o wygodę?
@lewozmywak: Arcade Stick. Osobiście nie mam, ale chcę sobie zbudować. Są na Allegro gotowe sety (przyciski i joy). Wersja dla początkujących/niepewnych czy "to jest to" - Lioncast Arcade Stick za kilkadziesiąt złotych. Podobno fajny na początek.
Jaki pad polecacie?
Ja znalazłem coś takiego?
https://allegro.pl/oferta/pdp-pad-przewodowy-black-xbox-one-pc-6623788310?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjUwODY4OTgAMjMxMzE3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=5eaefa48-3a21-483f-9e7c-4cf8c3c31668
#emulacja #konsole #grypc
Ale produkty 8bitdo to ty szanuj. XD
@lewozmywak: Arcade Stick. Osobiście nie mam, ale chcę sobie zbudować. Są na Allegro gotowe sety (przyciski i joy). Wersja dla początkujących/niepewnych czy "to jest to" - Lioncast Arcade Stick za kilkadziesiąt złotych. Podobno fajny na początek.