Aktywne Wpisy

HoroLive +4
Co dostaliście od babć/rodziców w spadku? Wymieniamy tutaj (nitka)
U nas z żoną:
Ja mieszkanie 45m 2 pokoje po babce (przepisane już dawno, żeby nie było że powiecie że zmieni)
Żona: Pół domu, pół działki we Wrocławiu w super lokalizacji (razem z siostrą na pół)
U nas z żoną:
Ja mieszkanie 45m 2 pokoje po babce (przepisane już dawno, żeby nie było że powiecie że zmieni)
Żona: Pół domu, pół działki we Wrocławiu w super lokalizacji (razem z siostrą na pół)

PROponujek +478

źródło: comment_dfRHOahXZm2XhAkO54BWqJPx9iNUlIpF.jpg
Pobierz@kj5:
Jakie miasto? Jakimiś mało uczęszczanymi trasami musisz jeździć, albo w mało szczytowych godzinach.
W
@jakiezycietakiarab: No chyba nie xDDD
@GjeDeeR: W dużym mieście
@wojtas_mks:
No chyba, że ten autobus zanim do ciebie dojedzie musi przejechać przez Mordor/Centrum, to wtedy nie. Wtedy rozkład swoje, a autobus swoje.
Jak stają jeden po drugim to wręcz świadczy o tym, że gdzieś tam ktoś czeka dwa razy dłużej niż powinien.
Komentarz usunięty przez autora
@Quesedilla_dostojewski
Jak mieszkasz w małej miejscowości to można jak najbardziej. Ale weź tu się czym zajmij w busie albo chociaż usiądź jak busy wypełnione po brzegi 24/7 chyba że wsiadasz na początku trasy.
Równie dobrze możesz też wstać godzinę wcześniej, pouczyć się języka czy coś poczytać, a potem pojechać autem do pracy :D Czasowo tak samo
@LoordHagen: Siedząc w busie można np. czytać książkę. W aucie niekoniecznie (może audiobooki).
Także jeśli ktoś lubi czytać albo po prostu musi coś przeczytać i nie przeszkadza mu robienie tego w busie, to jadąc busem może czas wykorzystać, a jadąc autem już nie bardzo.
Poza tym, koszt paliwa to nie jest całkowity
Sam jeżdżę autem lub rowerem, bo mi tak wygodnie, a miejskich autobusów w miarę możliwości unikam. Aczkolwiek, często wolę gdzieś dalej pojechać pociągiem, niż samochodem. Ale potrafię sobie wyobrazić, że komuś innemu bardziej pasuje jechać busem (Choćby dlatego, że znajdzie sobie jakieś zajęcie, którego nie mógłby robić prowadząc). Ja pokazuję, że w zależności od punktu widzenia, coś co dla jednej osoby jest wadą, dla
W ogóle... kto by pomyślał, że autem jest drożej niż autobusem :D
https://www.wykop.pl/link/4501975/lodz-ponad-1-5-miliarda-zl-dofinansowania-od-ue-na-budowe-metra/
Brakuje tu uwzględnienia busów bo niektórzy pracodawcy organizują dojazd busami firmowymi dla pracowników firm np. agencje pracy.
https://www.wykop.pl/link/1696846/podwozenie-znajomych-do-pracy-moze-zainteresowac-fiskusa/
Moim zdaniem małe auto powinien mieć każdy bo dodatkowo spadają opłaty z roku na rok za bezszkodową jazdę jak się nim nie poruszamy za często więc również nie płacimy
źródło: comment_o5ct10fov1fmaacKzkBq3rGqgfMx9Y3c.jpg
Pobierz@szkorbutny: Ja biorę wyłącznie koszt paliwa? Przytocz proszę moją wypowiedź, z której to wynika.
@fan_comy: Bawią cie, ale nawet nie potrafisz wziać pod uwage jednego kluczowego faktu - oni w tym czasie nie zarabiają
@szkorbutny: Ale przecież z niego nie wynika, że biorę tylko koszt paliwa xDD