Wpis z mikrobloga

#ps4 #sekiro
Uwaga spoiler

Czy w zakończeniu divine Child tracę możliwość walki z Sowa, demonem i ishinem?
Przed rozmową z kuro musze skończyc wszystko co mam do zrobienia czy dalej mogę zbierać koraliki?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dizzydom: Z Sową walczysz albo przy Shura ending albo w hirata estate w drugim wspomnieniu. Robi się je koniecze jedynie przy jednym z 3 pozostałych zakońceń gry (nie pamiętam którym, robiłem wszystkie na raz), ale robienie innego zakończenia nie wyklucza walki z nim. Z demonem możesz walczyć niezaleznie od zakończenia, z ishinem walczysz zawsze (w sensie z ishiinem the sword saint, nie ishinem ashiną).
Tak, koraliki możesz zbierać po zakończeniu
  • Odpowiedz
@dizzydom:
Rękę możesz ulepszyć zawsze.

Masz 4 zakończenia do wyboru. Jedno kończy grę dużo szybciej, pozostałe 3 są bardzo podobne i sprowadzają się do wyboru 1 z 3 opcji na samym końcu gry (oczywiście jeśli spełniliśmy wszystkie warunki potrzebne). Pierwsze zakończenie (shura) to jedno przejście (ew. możesz zrobić sobie save'a na pendrive przed wyborem 'stay loyal / break code' na szczycie ashina castle i go wczytać, kontynuując grę. Jednak do
  • Odpowiedz
  • 0
@Dawidinho8: ja akurat przy pierwszym przejściu robie to najdłuższe zakończenie z zerwaniem nieśmiertelności, kolejne zrobię przy następnych przejściach.

Powiedz mi, na new game + wszystkie przedmioty do ulepszeń ręki mi znikną?(Np malcontent ring)
  • Odpowiedz
@dizzydom: nie, masz wszystkie od razu do użytku. Nie masz opcji nurkowania, nie możesz odrazu leczyć smoczego moru, ale przedmioty zdobyte, nauczone zdolności, techniki, pasek zdrowia, wskrzeszenia - masz takie jak teraz.
To jak robisz to najdluższe to machnij 3 na raz. Chyba że jesteś hardcorem i chcesz grę przejść 4 razy :)

P.S. Drugie przejście to niemal już jak speedrun w porównaniu do pierwszego podejścia.
  • Odpowiedz