Wpis z mikrobloga

Mirko, help!
Może jest szansa na #wykopefekt
Wracamy właśnie z tripa po Czechach i przed samą granicą z Polską umarło nam auto (tryb awaryjny i się dusi). Laweta wezwana, podrzucą nas najdalej w okolice #wroclaw (my z Gdańska), ale w majówkę żaden warsztat nie pracuje i utknęliśmy (,) Czy ktoś zna lub sam jest mechanikiem z Wrocka, który mógłby nam pomóc? Prawdopodobnie coś z wtryskami lub przepływomierzem. Na pewno się odwdzięczymy.
Poproszę chociaż o plusika dla zasięgu.

• 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No tutaj to w sumie wróżyć można. Mechanikiem nie jestem ale odpinanie wtyczkek raczej nie pomoze :( Ale jak chcesz to sprobuj wypiac: wtyczkę od przepływomierza. Jeśli bez zmian, wypnij wtyke od czujnika ciśnienia powietrza dolotowego. Jeśli bez zmian, wypnij wtyke od egr (chociaż tutaj pewnie skończy się tym że auto nie odpali, zależy od konstrukcji). Wróżąc to pewnie któryś wtrysk :(
  • Odpowiedz
@WscieklyJesiotr: nie zawołałes, ale rozumiem cieszę się że wszystko gut gut :} zawołaj jak już będziesz w domu wszystkich pomagających xD fajnie usłyszeć że Mirek wrócił szczęśliwie z wakacji xP
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@echelon_: no ale to jest przykre że tak młode samochody psują się w trasie, już któryś wpis na Mirko czytam o tym w ostatnich dniach. A mój 20 letni zerdzewialy Japończyk jeździ i nie chce się zepsuć. Eh
  • Odpowiedz
@jestem_legenda: Uważaj bo jak się popsuje to może być taka awaria, że naprawianie przewyższy znacznie koszt samochodu. Czego Ci oczywiście nie życzę.

Ja mam dwa samochody: jeden 9 letni, drugi 19 i sądzę, że jak ten stary jest w trasę niewygodny tak dałby radę tak samo dobrze jak ten młodszy.
  • Odpowiedz
podziwiam, ze chce wam sie jezdzic takimi zlomami odleglosci typu 500+ km.

@kaaban: nowe niby nie padają? Stary często kuleje i jeszcze pojedzie, nowy zapali kontrolkę i stoi, bo padł jeden z 17 czujników SCR.
Jedno z moich aut ma skończone 19 lat. Jak jutro trzeba by było jechać do Paryża, to tankuję i jadę. Przez ostatnie 50 kkm ani razu nie zawiódł, to czego miałbym się obawiać?
  • Odpowiedz
  • 5
@kaaban jeżdżę 23 letnim autem w trasy po Europie. Nie wiem co musisz mieć za awaryjnego nowego zloma że boisz się starszymi autami przekraczać dystans 500 kilometrów.
  • Odpowiedz