Aktywne Wpisy

InnyWymiar90 +15
źródło: temp_file4580251848123929250
Pobierz
dywergent +33
źródło: 1773345380536
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4580251848123929250
Pobierz
źródło: 1773345380536
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Nie jestem wyjątkowy.
Ale lubię tą grę.
Kurdwa! Czy też tak macie że gracie tylko w stare sprawdzone tytuły? To na czym się wychowaliście lub z czym dorastaliście?
Ja nie jestem wstanie się przebić przez nowości, szczerze to mam je w dupie. Zatrzymałem się na grach z przed 12 lat? Co jest ostro dziwne dla mnie. Czas szybko leci, a my jak małe dzieci, jak to mawiał Rychu Peja, później Solufka.
Nawet mnie mocniej pociągają gry z czasów kiedy 3d było powiedzmy, początkowe. kanciaste modele albo piksel art nie będący w sumie Artem a wymoszyony technologią.
Jak dwie dekady temu zobaczyłem Wormsy na PC ( w domu zasilacz od pegazusa chłodziłem wiatraczkiem w tedy, a nie PC ) to myślałem że jestem w innym świecie "gejmingu"
Mam sentyment do emulatorów starych konsol, starych gier. Nikt na nas nie zarabiał bo piraciliśmy wszystko co się dało.
źródło: comment_oB1AZruUhI3mNtBWf2EQz6srzJpc60HX.jpg
PobierzBył to digger z Windmill Software. Grałem w niego na PC XT. Niestety prędkość gry była sztywno połączona z prędkością procesora, więc na 286 działała już zbyt szybko, by dało się w nią grać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdaje się, że nie tylko ja mam do niej sentyment, bo pojawiła się
Ale faktem jest, że powstało sporo perełek, które mimo siermiężnej oprawy miały "współczynnik miodności" wywalony poza skalę. Ja nie wiem, czy czasem ta kiepska oprawa nie powodowała, że twórcy bardziej się przykładali do fabuły, do detali, żeby przykuć gracza do ekranu, że imersja była tak mocna mimo braku VR i 4K
W tych dawnych czasach powstała