Wpis z mikrobloga

via Android
  • 7
@lukierroo bo Power Level wszystkich talii jest mocno zbliżony. Każda ma mocniejsze i słabsze strony ale nie masz talii które po prostu przegrywają z inną bo tak. Za każdym razem masz szansę wygrać niezależnie czym grasz i przeciwko komu.

Ogólnie meta jest o wiele bardziej zrównoważona i nie powoduje nerwów. Nie ma w zasadzie combo deckow co jest cudowna odmianą od standardu.

Pomimo początkowo dużego progu wejścia rotacje kart nie wpływają kosztowo w
  • Odpowiedz
@Aiween: > Nie ma w zasadzie combo deckow co jest cudowna odmianą od standardu.

? w tym i poprzednim sezonie bujam się między 2 a 5 rangą i dość często wpadam na mechacthun warlocka i combo maga.. ponadto najczęściej spotykanym przeze mnie deckiem jest big priest (teraz odkąd wyszła ta nowa karta to już w ogóle co 2 gra), też w sumie combo..

co do reszty się zgadzam - pomimo
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@s3v3n ogólnie myślę że mech hunter jest niezła kontra na priesta i jeszcze dostanie boost. Palkiem mam 55% na big priesta więc powiedzmy w normie. Rzeczywiście są combo magowie zupełnie ich nie policzylem. Mechactun uwazam za zdrowe combo osobiście. Szczególnie że wystarczy 1 tech karta - chciwy smok i odrobiną wyczucia kiedy to rzucic na stół i conceed robią :p
  • Odpowiedz
@lukierroo: nie masz czego żałować, pyłowanie kart które przechodzą do dziczy mocno pomaga w stworzeniu nowych decków więc nie będziesz teraz potrzebował aż tylu paczek żeby stworzyć jakiś sensowny deck. Każdy robi co uważa, mnie osobiście wild w ogóle nie jara, grałem już na te decki do znudzenia więc czemu mam znowu do nich wracać, wolę coś nowego co jakiś czas (czyt. rotacja). A że standard też potrafi być do
  • Odpowiedz
@GeXyt: mi się trochę nudzi bo gram w koło drzewcami, guldan pod tego demona 3/9 i b--ń plus kleryk na ressurection. Dlatego bym coś świeżego chciał zrobić tylko ze grając f2p to raczej ciezko.
  • Odpowiedz
@GeXyt: jasne, to tylko i wylacznie kwestia podejscia. Osobisice w standardzie wole grac sobie niszowymi, albo fun deckami na przekór mety. Ostatnie miesiace grałem najpierw dragon palkiem, potem dude big hand palkiem a teraz midrange lockiem i ogolnie jest fajnie.
  • Odpowiedz
@Aiween: O tak, takimi deckami gra się ciekawie, winratio może trochę niższe ale przynajmniej nie gram w papier-kamień-nożyce i nie wiem od początku kto wygrał mecz zanim się tak naprawdę zaczął ;d Tęsknię za moim Yogg Hunterem (*)

@lukierroo: Rozumiem, teraz po rotacji będzie najwięcej zabawy, po około tygodniu-dwóch już jakoś to się ustabilizuje i na spokojnie będziesz mógł wydać pył ;d Pamiętaj też o tym żeby zrobić
  • Odpowiedz
@Aiween Które combo maga trafisz? Questa? To ciekawe, od kiedy powstał mech hunter i gra więcej rogue praktycznie go nie widziałem. Zresztą exodią mnóstwo grałem na początku roku i się nie dało, za szybka meta

Ale o znajomych nickach true, połowa jest podejrzanie znajoma. I ten koleś co ciśnie złotym warlockiem
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Vojtazzz exodie widziałem z 3 razy w tym miesiącu pomiędzy ranga 4-legenda i rzeczywiście chyba słabo im tam idzie. Dlatego zapomniałem o nim kompletnie :]
  • Odpowiedz