Wpis z mikrobloga

jak byście przekonali do głosowania na waszą partię słabszych, rencistów, emerytów i niepełnosprawnych?

@AurenaZPolski: Podniesienie kwoty wolnej od podatku sprawi, że świadczenia wzrosną, bo od nich jest potrącany ten podatek, dodatkowo obniżka VAT( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski: dodatkowo stabilizacja ekonomiczna pozwoli na spowolnienie inflacji, więc kasa będzie miała w miarę stałą wartość a nie na papierze mam "sporą" emeryturę pójdzie do sklepu i nic za to nie kupisz( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski: Nie akceptuję na codzień w życiu określenia ktoś słabszy. Niemal każdy z nas jest słabszy w czymś od kogoś innego. Wszyscy jesteśmy słabsi i wszyscy jesteśmy niepełnosprawni - bo zazwyczaj znajdzie się ktoś pełniej sprawny w jakiejś dziedzinie od nas.
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski: Co do emerytur i rent - wedle słów korwina - należy wypełniać zobowiązania dane wcześniej. Więc nawet jeśli system emerytalny / rentowy miałby być zlikwidowany lub diametralnie zmieniony to dotychczasowe zobowiązania muszą być wypłacane.
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski: słabsi, renciści, emeryci i niepełnosprawni mają rodziny, które by ich wspomagały, do tego żyliby w bogatszym społeczeństwie, które pozbyłoby się syndromu "niech ktoś" oraz "przecież na pewno dostają jakieś zasiłki, to ja mam jeszcze pomagać? Niech do MOPSu się zgłoszą albo TVNu" - każdy by wiedział, że nie ma żadnego urzędnika, który klepnie pieczątkę, wypłaci 300 zł i będzie miał w dupie - "Przecież pomagamy!". W normalnym państwie nie
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski: maja sąsiadów i tak jak pisałem, żyją w społeczeństwie. Trzeba ludzi na nowo uwrażliwiać i uczyć pomocy - POMOCY, a nie dawania się okradać dla świętego spokoju i czystego sumienia. Godzenie się na to, że ktoś nam wyciągnie z portfela stówę i 50 sobie weźmie, a drugie 50 da człowiekowi w potrzebie to nie jest pomaganie.
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski: Zdradzę Ci pewną życiową tajemnicę: Nie da się wszystkim dogodzić, nie da się wszystkich uratować i nie wszyscy będą szczęśliwi - ale są to rzeczy, na które nie mamy wpływu - jednak to od nas zależy, czy godzimy się na zalegalizowaną kradzież.
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski: O, widzę że wszystko o mnie wiesz. Nie wiedziałem, że jesteś moim bliskim znajomym. Dobre wartości i idee mają to do siebie, że są niezmiennie dobre, niezależnie od okoliczności. Czy gdybym ci powiedział, że jestem chory, brzydki i stary, to byś przyznał mi rację, czy szukał kolejnej wymówki nie wnoszącej nic do dyskusji? Nie mam własnej firmy, ale uważam, że podatki powinny być niskie. Nie jestem bogaty, ale uważam
  • Odpowiedz
skoro działasz wbrew swoim interesom

@AurenaZPolski: Bycie przyzwoitym i uczciwym jest w moim interesie. Jeśli usprawiedliwiasz biednego gdy okrada bogatego, to pamiętaj, że jest masa ludzi, którzy są biedniejsi od Ciebie, dla których to ty będziesz bogaczem - pozwolisz im się okraść i nie będziesz miał pretensji? Śmiem w to wątpić.
  • Odpowiedz