Wpis z mikrobloga

Hejka ludziska.

Staram się układać na głowie fryzurę typu messy quiff(boki w miarę ściete, przód podniesiony do góry i w miarę jak idziemy do tyłu głowy to włosy coraz krótsze). Niestety mam problem z włosami z przodu/grzywka, gdyż po wysuszeniu falują mi na bok, wygląda to tak jakby w połowie długości włosa, przekręcały się na prawą stronę. Próbowałem różnie suszyć włosy, zimnym, ciepłym strumieniem, zawsze tak jest - chyba to już genetyka. Stosowałem pomade uppercut deluxe mat pomade(tiramisu), dawała rade gdy więcej jej wcierałem i dawało jakoś wyprostować włosy na grzywce. Pomada miała w miarę gęstą strukturę i było trzeba ją dobrze rozetrzeć w dłoniach. Teraz mam ScareCrow Pomade White która bardziej ma konsystencje kremu nivea... Tutaj muszę już wcierać pomadę w poszczególne kosmyki włosów na grzywcę by uzyskać w miarę pożądany efekt który i tak odbiera od tego co bym chciał :( .

Czy możecie mi coś doradzić? Da rade jakoś ujarzmić moje włosy? Może jakaś mocniejsza pomada, albo może żel? Nigdy nie stosowałem żelu.

#pomadowaglowa #pomada #barber
  • 4
  • Odpowiedz
@lewozmywak: jasne, że da. Idź do rossmana i kup sobię puder do włosów. Wcierasz go po suszeniu w niezbyt dużej ilości. A pomade można potraktować w tym przypadku bardziej jako dodatek, który utrzyma Ci boki, żeby się nie rozpadały
  • Odpowiedz
Masz na myśli coś takiego np.

https://menspace.pl/ukladanie-fryzury/slick-gorilla-styling-powder-puder-do-stylizacji-wlosow-20g?gclid=Cj0KCQjwyoHlBRCNARIsAFjKJ6CrFos1fAPp12e67ZBeRLaVAlVBye0Xgk-G6H0pqXclB1LSyDF6Tk4aAghZEALw_wcB

Czyli wcieram od przodu głowy do tyłu, czy tylko mam zając się grzwką która chce "prosto postawić"? Pytam się bo myślałem że puder do włosów to tylko aby zwiększyć objętość włosów, a nie do stylizacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@lewozmywak Baxter to pewniak. Teraz jeszcze używam Dapper Dan Matt Clay i też daję radę, chociaż jest słabszy. A z pudrów zobacz Slick Gorilla bądź ten od American Crew, te z Rossmana ponoć robią siano na głowie.
  • Odpowiedz