Wpis z mikrobloga

@Vallenhack: do arm to ubunciak, a on sobie poradzi nawet gdy nie ma sterów w kernelu, sam bym ubunciaka zainstalował gdybym miał smartfona, ale na szczęście stać mnie na telefon ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vallenhack: No tak, nie wiem do czego można używać takich urządzeń.Chociaż raz próbowałem ustawić przy pomocy smartfona antenę satelitarną w przybliżeniu i to mnie nieźle zmęczyło(wku-rwiło znaczy)i to, że rózne programy pokazywały inaczej.Jedynie to jeszcze do tego własnie może się na odludziu przydać, bo tyle sam pomoże przyjrzenie się ustawieniu anteny sąsiada. :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kubik78: porównuje z czapy, oba systemy były przygotowane myślą o desktopie... przypominam że Unix też kiedyś był tylko tekstowy i niż o czymś takim jak Xorg nie słyszał
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kubik78: napisałeś nie do końca zgodne info to prostuję, a kolega @Vallenhack zamiast wyważać otwarte drzwi niech wejdzie na distrowatch i poszuka co wspiera architekturę ARM... z BSD przerabiałem Free, Open, Net i Dragonfly - żaden Xorg nie chciał dobrze współpracować z netbookiem Asus EEE PC (a to zwykłe x64), w odróżnieniu od np Lubuntu czy Slackware który został tam na 2 lata, działając bez zająknięcia... być może dałoby się zaczarować
  • Odpowiedz