Wpis z mikrobloga

Sprzedałem na #allegro kilkanaście rzeczy. Odgruzowywałem pokój po remoncie. Wszystko było w atrakcyjnych cenach. Czas wysyłki grubo poniżej 24h. Dostarczenie od momentu kupna 3-5 dni. Z tych kilkunastu osób tylko jedna wystawiła mi pozytywny komentarz. Tylko ja zawsze wystawiam pozytyw po otrzymaniu towaru? #kiciochpyta

Kiedy dajecie komentarz po kupnie na allegro?

• W dniu otrzymania produktu 17.5% (7)
  • Miesiąc od kupna 35.0% (14)
  • Nie wystawiam 42.5% (17)
  • Sprzedam Opla 5.0% (2)

Oddanych głosów: 40

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@h4d94f038: sprzedałem rzeczy nowe, nieznacznie używane i używane w cenie 30-60% wartości nowej. Jaka gwarancja obejmuje książkę do nauki programowania, która była kilka razy otwarta i leżała na półce? Sprzedawałem głównie książki.
  • Odpowiedz
@Okayama: @youmimicanski: Nie wystawia bo Allegro zniszczyło wieloletni dorobek budowania oceny zaufania kontrahenta. Zniszczyło coś co było ich głównym atutem, utrzymali się tylko dlatego bo mieli rozpoznawalną markę i słabą konkurencję. Teraz kupuję i wystawiam tam rzeczy tylko gdy muszę. Że niby szansa dla cwaniaków na poprawę? Co za chora głowa to wymyśliła..
  • Odpowiedz
@aficc: komentarzy już nie przywrócą, ale gdyby za wystawienie na przykład 10 komentarzy dostawało się monetę, trochę by pomogło.
Ja rzeczy o niższej wartości wolę wyrzucić, bo po usunięciu komentarzy zbyt wiele razy ludzie mi nie płacili/kontakt się urywał po kupnie. No i potem jest użeranie się o zwrot prowizji. Szkoda czasu i nerwów.
  • Odpowiedz