Wpis z mikrobloga

Ej, sorry, znów dałem tyłu i popadłem w sekciarstwo linuxowe, chwaląc #os #fedora
#linux #xorg
Prawdę mówiąc jest to mega gówniany system, który n--------a aktualizacje przestarzałych kerneli, paczek i modułów-sterowników, nawet mimowolnie instalując dowolny program.

I nie ma programów do do graficznego zarządzania paczkami(programami) typu synaptic - rzekomo jest, ale w #kde .

Dobra, gównie już podziękujemy. #windows10 punkt dla cb

Wracamy, do #debian
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kubik78: w takim razie najbardziej gówniany jest Arch, tam Pacman nie ma GUI-frontenda w ogóle...

synaptica też tam nie ma... ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@BlackMask: nooo, w sumie nigdy nie lubiłem front-endow na managery pakietów - to przydaje się tylko jak szukasz na bazie powiązań, skojarzeń, albo nie wiesz co potrzebujesz, ew. nie pamiętasz nazwy... tak linia komend jest dużo wygodniejsze czy to apt-get czy dnf/tym install czy slackpkg install :-)
  • Odpowiedz
@hiperchimera: Zgodzę się, w sumie powiem tak te wszystkie graficzne bajery są dobre dla kogoś kto nie ogarnia albo chce się przesiąść z Windowsa. Linux to nie windows i to jest błąd ludzi przy przesiadce, większość myśli że zainstalują jedno distro i będzie wszystko śmigać jak trzeba. A wychodzi jak u autora że jemu coś nie odpowiada.
Większość lubi debiana czy Ubuntu i cały apt, dla mnie to koszmar jak
  • Odpowiedz
@yuim: JA widziałem jego wpis na temat firefoxa i debiana.
Nic mnie nie ździwi, tylko później piszo "Debian lepszy od X" co z tego że zamiast poznać system i go używać to on wejdzie na 5 minut zainstaluje widzi że coś nie działa i już "Ale gunwooooo" :D
  • Odpowiedz
@yuim: A tego ci nie powiem ale dla mnie to wygląda jak gość który naczytał się o linuxie złapał hype i teraz instaluje wszystko po kolei bez ładu i składu a to że nie zna podstaw to wychodzi coś takiego.
  • Odpowiedz