Wpis z mikrobloga

• 0
A opinia jakiegoś innego lekarza? Nie ma możliwość abyś brał jakiś zamiennik tego co bierzesz teraz?
  • Odpowiedz
UkrytaSamica: euthyrox nie działa tak jak piszesz, ani niedoczynność nie powoduje takich objawów jak piszesz. "Brain fog" przy tarczycy to bzdura, nie ma czegoś takiego. Mam hashimoto od wielu lat i wiem co mówię. Polecam szczerze wizytę u psychiatry i leczenie farmakologiczne bo tutaj może leżeć przyczyna Twojego stanu. Jak jesteś z dolnego śląska to mogę polecić dobrych lekarzy (zarówno psychiatrę jak i endo).

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
  • Odpowiedz
AnonimowaRóżowa: Też miałam mgłę mózgową ale tylko gdy miałam nieuregulowane hormony. Po uregulowaniu wszystkie objawy zniknęły. Może brakuje Ci jakiś witamin? To częste przy niedoczynności tarczycy. Zbadałabym na pewno witaminę D, ferrytynę, żelazo. Możesz poszukać jakie niedobory mogą wywoływać podobne objawy bo też się we wszystkich nie orientuję, to co podałam to najczęstsze przyczyny. Mi na libido przy NT pomógł trochę selen, możesz brać z cynkiem. No i niektórym pomaga zmiana
  • Odpowiedz