Wpis z mikrobloga

Mirki pomocy, bo jak jebne typ komputrem, to Pjoter bedzie go 2 lata sklejać.

TL:DR Zakupiłem komputer dla Pjotera, przyszłej gwiazdy Twitcha i YT. PC wyposazony w 2 dyski: HDD i M.2 ( dysk od Adaty - SU800 M.2. 512GB ) no i go BIOS nie widzi a cały misterny plac może pójść w p---u!

#komputery #kichiochpyta #pytanie #pcmasterrace #nocnazmiana #informatyka #windows
MillerAdam - Mirki pomocy, bo jak jebne typ komputrem, to Pjoter bedzie go 2 lata skl...

źródło: comment_GgDE5tX8SJwYYKdaxhZ3XU2vM5eOZJSx.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MillerAdam: zadam śmieszne z pozoru pytanie - jakim kablem masz podłączony monitor. Bo mój komputer nie widzi nvme na m2 gdy mam podłączony monitor przez display port. Po HDMI wszystko śmiga super xD
  • Odpowiedz
  • 0
Hmm.. Mam 2 złącza m2.
Dysk jest wpiety do dolnego złącza i to jest 2280.
Drugie jest wyżej, pod karta i jest 22110. Ale wpialem go i tak na chwilę bez ściągania zabezpieczenia thermalpada na radiatorze. Nid pomogło.
Dysk HDD jest wpiety do szarego portu sata, mam wolne 4 czarne porty (chyba s2). Nie przepinalem go do innego portu
  • Odpowiedz
@MillerAdam: tak na szybko patrząc na instrukcję płyty to dysk SSD wepnij do górnego złącza M.2, a HDD do jednego z 4 SATA umieszczonych bliżej prawego dolnego rogu płyty głównej.
  • Odpowiedz