Wpis z mikrobloga

Czy mamy tu specjalistę od custom romów? Moja #xperia postanowiła się zbuntować po wgraniu Carbon Rom cr-5.1 (podobno najstabilniejszy), a dokładnie po wyczerpaniu się baterii. Po uruchomieniu mam logo Sony, logo Carbon, potem czarny ekran, znów logo Sony i sam uruchamia się TWRP recovery. Z recovery jest pełny dostęp do wszystkich plików, z komputera w sumie też. Jak sprawdzić co się zepsuło? Jak ją uruchomić? Da się zrobić coś prócz ponownego Flashowania? Telefon działał już kilka dni na nowym romie, ale nie zdążyłam porobić nowych kopii zapasowych :<
#sony #telefony #smartfon #customrom
  • 4
@Ominika: a tak zapytam, po co Ci obecnie custom rom? ja uzywałem customów kiedyś jak telefony się zacinały.

Co do tematu to odpowiedza jest sam custom rom, wgraj stabilną wersję zwykłego romu i zobacz co i jak albo inny custom. Romy pod sony sa w 1 pliku czy 3?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ominika: a ja na to, wez zobacz czy nie da rady podpiac sie pod adb i zdobic live loga. moze wystarczy wgrac roma na nowo.

u mnie np w xiajomi telefon sie zawiesil na jakims tam zadaniu i robil to do skutku.
@badi1992: custom mi po to, żeby móc używać coś > Marshmallow (brak dalszych aktualizacji producenta). Pianka bardzo ciągnęła baterię, więc albo przesiadka na coś niższego, albo wyższego. Rom działał zajebiście do czasu tego drenażu, wg xda jest najbardziej stabilny ever. Zrobię raz jeszcze flash, ale myślałam, że da się jakoś ominąć ponowną instalację wszystkich apek i wgl ustawianie wszystkiego , echhh