Wpis z mikrobloga

Co zamiast Paragon NTFS for Mac? Skończył mi się okres próbny a jeśli można uniknąć kosztów, to wolę coś darmowego, o ile jest ;). Ściągnąłem póki co NtfsMounter (ikona z kotem), wykrywa mi dysk, montuje, ale nadal nie mogę nic na niego zgrywać.
#mac #osx #macos #mbp #apple #macbook #programy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LouisCypher: nie ma, sam tak formatuje dyski od lat. Mam 2x 1TB i pliki po kilkadziesiąt GB każdy. Time machine też bez problemu. Polecam to niż bawienie się w 3rd party, bo potem zawsze problemy są przy uaktualnieniu systemu, a exfat jest systemem plików Microsoftu i jest natywnie wspierany przez macos. Z tego co pamiętam da się też ntfs do exfat skonwertowac, ale sprawdź najpierw.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LouisCypher: jestem na komórce więc nie chcę mi się całych ścieżek pisać ale wygoogluj LaunchAgents (są dwie lokacje) , sprawdź też w system preferences, users, login items.

Usuwanie aplikacji zawsze było ulomne w macos, bo zostaje kupa śmieci w kilku lokacjach. Polecam kupić clean my mac X. nie jest tani, ale zajebisty. Jak wrzucisz jakaś appke do kosza to z automatu wyświetli ci się czy usunąć resztę plików z nią
  • Odpowiedz