Wpis z mikrobloga

@Shanny: oglądsłem jakieś pół roku temu dokument na temat łososia z bałtyku. Wniosek jest jest z tego taki, ze lepiej odpuscic sobie ryby z bałtyku, bo są mocno zanieczyszczone. Ogolnie wiecej bylo powiedziane co to sa za zanieczyszczenia i skad sie biora, ale juz trgo nie pamietam.
  • Odpowiedz
@Kexu: nie wiem co oglądałeś ale generalnie „plusy dodatnie” przewyższają „plusy ujemne” i mimo wszystko lepiej jeść ryby, nawet z Bałtyku niż ich nie jeść.
  • Odpowiedz
@krootki w porównaniu do innych produktow, ryby nie mają wcale tak dobrego tłuszczu, można je łatwo zastąpić a jedzenie rtęci? i innego syfu które im dają? same minusy
  • Odpowiedz
@91mleko: usuniecie tluszczu jest glupie, to sie zgodze, ale z miesem juz nie. W miesie jedyne co jest fajnego to B12 i jak sie nie je miesa, to mozna ja zdobyc albo z produktow odzwierzecych (jaja, sery itp) albo suplementowac trzeba. Poza ta B12 wyeliminowanie miesa z diety nie daje innych negatywnych efektow, a czesto daje pozytywne. No i jesli chodzi o tluszcz, to glupim jest tez stwierdzenie, ze ja
  • Odpowiedz