Aktywne Wpisy
Po 6 latach #!$%@?łem gdzieś kartę wejścia do biura, trudno zdarza się, będę musiał zapłacić za duplikat. Zgłosiłem wszystko gdzie trzeba, naliczyli mi 150zł (XD), a dzisiaj rano wołają mnie do HR, że mam podpisać kwit, że dopóki nie wydadzą mi nowej karty to biorę odpowiedzialność, za sprzęt w biurze, bo ktoś z ulicy może moją kartę znaleźć, wejść i coś ukraść. Powiedziałem, że nie ma #!$%@?, że to podpiszę, mogą mi

slawomirus +800

Odechciało mi się na dzisiaj. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@zakopiak:
Zmieniaj sobie ustawienia. Ilość surowcow, typy terenów, ich ilość.
Ale co dokładnie masz na myśli, że nie ma sensownej mapy?
Ale tak czy inaczej jaka to idealnie dopasowana?
Tak z grubsza:
- żelazo, miedź i węgiel blisko siebie i blisko wody w strefie startowej
- dodatkowo trochę drzewek i chociaż parę "huge rocks"(nie wiem jak na polski to tłumaczą) czyli te większe skały zawierające też węgiel.
- w odległości "taśmociągowej" (czyli jeszcze bez pociągów) większe złoże żelaza i najlepiej miedzi, jeśli początkowe jest małe. Podobnie z węglem, choć tu zapotrzebowanie jeszcze mniejsze niż na miedź.
- jakiś kamień tez się przyda, choć z tym akurat nie ma
- spawnujesz się trochę w górę na prawo od węgla. Kupka jest mała, raptem 113k, ale na start wystarczająca, potem masz blisko kolejne.
- surowce blisko siebie, ale mówię, zależy jak definiujesz, może chodzi o to, aby były niemal na sobie (w sumie, te wielkie placki są, ale na start to i tak te mniejsze, bliżej wody).
- na ekranie leżą trzy takie kamienie, ruszając trochę, jest ich jeszcze kilka, drzewka rosną na początku miedzy (tam też leży jeden z kamieni), więc wszystko blisko.
- kamieni zwykłych leży dookoła sporo, więc wystarczy na masę piecy, a potem trzeba podejść trochę wyżej (może by się przydało generować dalej, ale chciałem pokazać jak szybko można mieć dobrą mapę przy
źródło: comment_QjHRpvmDRBrhIERdXzF6JigvXeyhbrq9.jpg
PobierzJeszcze lepsza.
Spawnujesz się wśród drzew, w drodze do żelaza są 4 takie kamienie. Wszystko surowce są niemal na sobie. Na kamieniu jest ropa, ale w rzeczywistości jej nie ma, więc dopiero na południowy zachód, ale to prawie w strefie. Miejsca mnósrtwo, szczególnie na lewo od dużego żelaza.
Po środku żelaza, miedzi i węgla idealnie pod start. Minus, że dość blisko obcy w dużej ilości, więc trzeba budować raczej
źródło: comment_qzNvVSAq9tZLNMyQ2HSiS5Rjl7T4K3vK.jpg
PobierzZ tej pierwszej mapy, to te większe złoża byłyby ok na start, ale nie ma na całej mapie żadnych innych dużych (jeszcze większych! :D).
Trzeba tez ustawić strefę startową na dużą, żeby mieć wystarczająco
@DanteTooMayCry: Ustawienia, to ja potrafię dobrze dobrać. Zresztą wzoruję się na innych, którzy ten speedrun robią.
Nie jest to takie nadzwyczajne. Ci, którzy już potrafią to zrobić, czasami spędzają tyle na generowaniu mapy i to mając dobrego kompa, gdzie mapa
A co do ustawień mapy, to - no cóż - w praktyce nie ma czasu na dociąganie wszędzie pociągów do każdego małego złoża. Jeśli chce się mieć w miarę dobry czas porównując do tych, którzy mają to osiągnięcie oficjalnie, to już koło 4-5 godziny trzeba zajmować się przygotowaniem do produkcji
źródło: comment_aF1SJsPuJ4LhlmnBt1Me9fxMqO5AQjoK.jpg
Pobierz