Aktywne Wpisy

Konkretnyknur +54
xyperxyper +38
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam

Robiłem dość głupi test - prsyczepilem zabkami zwykła kartkę A4 - zaczęło drukować idealnie...
#druk3d
źródło: comment_zir8tC8lGpCsWOIgIdV4daM0ndayBU8v.jpg
Pobierz@jack_: Nie rozumiem. W jaki sposób? Czym się to różni od tego, co robią inne slicery?
źródło: comment_XPQWwBSGr9g9BjBdxC1fR7JkGq62aY9h.jpg
Pobierzźródło: comment_9RZ7CQQP05jHbwaSKvLvKNiXm2Ct9VCo.jpg
Pobierzhttps://www.youtube.com/watch?v=5eqTmb01cBk
@FlameRunner można wiedzieć na podstawie czego idzie wywnioskować, jest dalej krzywy ? :D
Btw mam wrazenie, że otwory na śrubki mają jajowaty
Podstawa to prosty stół. Ja drukuję na Ender3 na czystym podkładzie bez jakichkolwiek klejów i trzyma bardzo mocno.
Zależy jaki gwint i na jaką dokładność liczysz.
W opisie filmiku masz odnośnik do testu poziomu stołu. Wgrać ten GCODE na kartę i puścić druk - link poniżej:
https://www.dropbox.com/sh/vr9lkpjt6zw7s8s/AAD-vzq6gBKcOK8iATRJ3CQqa/CE3_FDG_Bed_Level_190x190.gcode?dl=0