Wpis z mikrobloga

Czy macie doświadczenie z kupnem samochodu w komisie? Mam na myśli taki przy salonie autoryzowanym np Forda, Opla czy innej marki?
Taki, gdzie salon autoryzowany wystawia samochód i daje gwarancję np roczna.

Jakie są plusy i minusy takiego kupna?

#samochody
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szaremyszki: komis przy ASO jest w stanie zarobić bez wałków, bo często bardzo mało dają właścicielowi za auto zostawione w rozliczeniu bo nowe auto kupują bogate osoby którym zależy by się auta szybko pozbyć nawet za niższą cenę bo mają kasę a czasu nie
  • Odpowiedz
@ZbednyNick: Prowadzę sprawy przeciwko sprzedawcom i stosunkowo niewiele komisów przy ASO oszukuje przy kupnie. Takich spraw mam zdecydowanie najmniej. Oczywiście może to wynikać po prostu z ich udziału w rynku, ale wiem, że komisy narzekają na to, że komisy przy dealerach wzięły im spory kawałek rynku. Jak będziesz kupował, to możesz zerknąć na mój krótki poradnik i wzór umowy bezpieczny dla kupującego. W razie pytań z zakresu prawa możesz do
  • Odpowiedz
@Neoplan: tak, miałam wybór w salonie opla, bez mierzenia miernikiem auta ktore chce kupic-40tys za moje, z mierzeniem już tylko 30 tys za moje( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szaremyszki: No to chyba wiesz najlepiej że za auto z polskiego salonu dacie 20% mniej niż za używkę sprowadzoną z Niemiec, podczas gdy przez ogłoszenie ja takie auto sprzedałem za 30% więcej niż przeciętna używka z Niemiec. Czyli komis by mnie #!$%@?ł na kilkadziesiąt tysięcy ;-)
  • Odpowiedz
@Neoplan: wiem ze nie ma nic za darmo , bo to nie fundacja. Ile zarobie tyle mam w kasie. Nie podoba sie cena to zapraszam #!$%@?. Jezeli wierzysz ze tam sa mili ludzie bo maja spodnie w kant to wierz dalej. Z takich zyjemy.
  • Odpowiedz
@szaremyszki: No ostatecznie nie dość ze nie sprzedałem im swojego, to jeszcze nie kupiłem nowego, bo w salonie w Czechach dali mi lepsze warunki. Ja po prostu zauważam, że handlarze przysalonowi tacy jak Ty mają mniejsze ciśnienie na rżnięcie kupującego na spawanie auta z dwóch szkód całkowitych, bo już swoje zarobią na rżnięciu sprzedającego. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz