Wpis z mikrobloga

Hej @play_polska

To Wasze standardowe zachowanie, że przy spóźnieniu się z odpowiedzią na zgłoszenie reklamacyjne klient nie ma prawa ponownie złożyć reklamacji ani wybrać sposobu rozwiązania reklamacji zaproponowanego przez was? Long story short: Przedłużałem umowę przez infolinię, umowa finalna jaką dostałem jest o 15zł netto wyższa niż ta na która się umawiałem, złożyłem reklamację która została uznana, zaproponowane warunki mi nie odpowiadały więc kilkukrotnie odwoływałem się od waszej decyzji, finalnie zdecydowałem się na jedno z rozwiązań ale niestety po terminie dłuższym niż 14 dni i teraz nie mogą ani ponownie składać reklamacji na zawyżoną umową (kolejna z rzędu jest odrzucana) ani nie mogę wybrać żadnego z zaproponowanych przez was rozwiązań - finalnie będę musiał płacić zawyżoną kwotę przez cały okres obowiązywania umowy (2 lata)

#play #prawo #oszukujoczynieoszukujo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@290988: Na umowie jest kwota taka na jaką się umawiałem, play wystawia później faktury wg. własnego widzimisię i zasłania się tym, że nie mają takiej umowy dostępnej jaka została zaoferowana klientowi
  • Odpowiedz
@matiand1, jak najbardziej masz prawo do złożenia reklamacji, jeśli wysokość opłat uwzględnianych na fakturach budzi Twoje wątpliwości. Prześlij do nas zgłoszenie za pośrednictwem serwisu Play24, który znajdziesz na stronie http://www.24.play.pl. W treści podaj jak najwięcej szczegółów dotyczących Twojej sytuacji i wskaż proponowane przez Ciebie rozwiązanie. Przyjrzymy się sprawie ponownie i postaramy się do niej odnieść jak najbardziej kompleksowo. Z każdej sytuacji można znaleźć wyjście, a nam zależy na rozwiązaniu Twojego
  • Odpowiedz
@play_polska: robiłem to już i reklamacja została odrzucano z powodu, cytuję: "Zgłoszenie pozostawiam bez rozpatrzenia, ponieważ wyczerpał Pan drogę postępowania reklamacyjnego.", ponadto dzwoniłem dzisiaj do BOK (nasty już raz) i konsultant poinformował mnie, że owszem może przyjąć kolejną reklamacje ale i tak zostanie ona rozpatrzona w ten sam sposób.

Co zmieni kolejne zgłoszenie z mojej strony jeżeli i tak będzie reklamacja będzie odrzucona. Stracę kolejny tydzień czasu żeby dowiedzieć się
  • Odpowiedz
@play_polska: Ponadto po odrzuceniu reklamacji jw. złożyłem kolejną z informacją, iż chcę rozwiązać aneks do umowy (była to jedna z pierwotnych propozycji rozwiązania mojej pierwszej reklamacji z waszej strony), otrzymałem kolejne odrzucenie reklamacji z odpowiedzią "Zgłoszenie muszę pozostawić bez rozpatrzenia, ponieważ skontaktował się Pan z nami po wyznaczonym terminie." - a więc błędne koło, ani nie mogę reklamować ponownie ani nie mogę rozwiązać aneksu, mimo że sami to zaproponowaliście na
  • Odpowiedz