Wpis z mikrobloga

Jeszdzicie w taką pogodę na rolkach? Jest zimno ale sucho. Nie jest ślisko? #rolki no i może #warszawa ale inne miasta też pytam.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uszyk90: zimno zimnem, to ze jest sucho to swoją droga, najgorszy to jest piasek na ściezkach ( ͡° ʖ̯ ͡°) w zeszłym roku jeździłem, ale łożyska to średnio co jeden/dwa wypady czyściłem...
  • Odpowiedz
Jeszdzicie w taką pogodę na rolkach? Jest zimno ale sucho. Nie jest ślisko?

@uszyk90: Ja jeżdżę w każdą pogodę byle deszcz nie padał i nie było śniegu. Ale po każdej jeździe czyszczenie łożysk.
  • Odpowiedz
trochę czasochłonne...

@uszyk90: Rozkręcenie i skręcenie rolek, czyszczenie i smarowanie łożysk około 30 minut. Nowe Wicked 9 kosztuje 16 sztuk 250 zeta. Mnie nie stać wymieniać za każdym razem, bo po każdej jeździe wieczorem już koła stroją dęba. Do tego ludziki w styczniu mają przejechane 20 kilometrów, a ja 200. Taka różnica więc ja mam w dupie pogodę kiedy inni się gapią w okno. xD
  • Odpowiedz
po jakim miescie smigasz?

@uszyk90: Najprościej to Ulster nad samym Atlantykiem więc łożyska uebane dodatkowo w soli no i nawet jak ładna pogoda to zazwyczaj mokre ulice.

Ja może coś dodam do wcześniejszego wpisu bo trochę się zagalopowałem. Mi jest bardzo łatwo pewne rzeczy robić bo mam przy domu swój warsztacik więc wszystkie narzędzia oraz co istotne kompresor i to właśnie sprężonym powietrzem czyszczę łożyska bez żadnej chemii, rozpuszczalników itp.
4x80 - > po jakim miescie smigasz?

@uszyk90: Najprościej to Ulster nad samym Atlan...

źródło: comment_YiIYiHdbtQ78DwG1cHPAKqmAKwHwKPeR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz