Aktywne Wpisy

ciekawehistorie +2160
Dzień dobry,
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro

źródło: Fmr4UWwXwAIRETC
Pobierz
GlenGlen12 +14
Czy to wstyd jeździć 18 letnim hatchbackiem w 2025 roku?
Jeżdżę tym złomem od 2016 kiedy tylko zdałem prawko, później go odkupiłem za 5k (dalej tyle kosztuje xD) dla siebie w 2020 (od 2007 roku jest w rodzinie) i tak jeżdżę nie zważając na nic i wydając kase tylko na eksploatacje, no ale jak widzę, że w #warszawa 70% aut w tej chwili to 30k+ to mnie zaczyna ściskać, że
Jeżdżę tym złomem od 2016 kiedy tylko zdałem prawko, później go odkupiłem za 5k (dalej tyle kosztuje xD) dla siebie w 2020 (od 2007 roku jest w rodzinie) i tak jeżdżę nie zważając na nic i wydając kase tylko na eksploatacje, no ale jak widzę, że w #warszawa 70% aut w tej chwili to 30k+ to mnie zaczyna ściskać, że
S---------m sprawę ze studiami. Mam lat 28 i nieskończony licencjat. Kłopot w tym, że cała rodzina (w tym starsza babcia) myślą, że skończyłam studia trzy lata temu. Wyjechałam do pracy do innego miasta i temat pokazania nieistniejącego "dyplomu magistra" był sprytnie i sprawnie odwlekany. Teraz natomiast rodzina bardzo naciska na pokazanie dyplomu, bo będzie okazja do spędzenia razem kilku dłuższych dni.
Powrót na studia odpada (inne miasto, praca i niebieski). Proszę o pomoc: czy ktoś z Was zamawiał w internecie lub w jakiś inny sposób tzw. dyplom kolekcjonerski? Potrzebuję dokumentu z wrocławskiego uniwerka, nie do pracy, tylko jednorazowego pokazania w domu. Czy ktoś może zamawiał lub zna kolegę kolegi, który zamawiał coś takiego? Są to rzeczy z reguły drogie ok. 1000 zł (za dyplom bez suplementu i odpisu) i boję się stracić taką kwotę, a za spokój ducha moich najbliższych jest to cena odpowiednia.
Widziałam ogłoszenia na ogłaszamy24, jest też jakaś strona kolekcjonuj com - pytanie, na ile można im zaufać? Komentarze są skrajne: od pozytywnych do oskarżeń o oszustwo sprzedającego. Bardzo proszę wykopków o pomoc, wiem, że #heheszki mocno, ale przemyślałam sprawę i tylko w ten sposób temat może zostać rozwiązany.
#kiciochpyta #zalesie #pomocy #wroclaw #studia
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Komentarz usunięty przez autora
powiedz, że gdzieś go p----------ś albo że Ci torbę ukradli
Co xD? Co to za Podlasie, że rodzina się zbiera by jakiś dyplom ukończenia studiów oglądać xDDD? Powiedz, że masz gdzieś w domu schowany i nie wiesz gdzie on jest.
xXDDDDD
Nawet licencjatu nie potrafiłaś zdać? Trzeba było rodzince od razu mówić, teraz masz za swoje. Rodzinę tak okłamywać, boże ( ಠ_ಠ)
Już pomijam wstyd przed samym sobą, ale k---a wykorzystywać rodziców, którzy nierzadko z----------ą na takiego gówniarza i ledwo wiążą koniec z końcem... No po prostu brak słów.