Aktywne Wpisy
troglodyta_erudyta +179
Tratak +56
Mirki, mam plan jak dużo zarobić. Będę mył dywany ( ͡º ͜ʖ͡º)
Już tłumaczę. Kerszer kosztuje 600 złotych. Za mycie będę brał 200 złotych, 4h roboty.
Na dzień wyciągnę
Już tłumaczę. Kerszer kosztuje 600 złotych. Za mycie będę brał 200 złotych, 4h roboty.
Na dzień wyciągnę
tl;dr: sklep udaje, że nie ma danego produktu, a na allegro wystawia go za 2,5x tyle licząc na to, że trafi się frajer który kupi to za tę cenę.
Cena w sklepie: 179,95zł, cena na aukcji allegro tego sklepu: 449,95zł
Rzecz w tym, że nakład tego dodatku się skończył, dodruk będzie, ale nie wiadomo kiedy (może w tym roku, a może nie kto wie). W sklepie podają, że nakład wyczerpany, ale na "aukcji" allegro sobie wystawiają. Jeszcze żeby to właśnie aukcja była, ale jest to oczywiście opcja kup teraz za absurdalne pieniądze.
#grybezpradu #gryplanszowe #januszebiznesu
@Berkel_88: I co niby allegro z tym zrobi? To niezgodne z jakimś regulaminem?
@Iudex:
Zabroń ustawą sprzedawania drożej niż kupiłeś ( ͡
Komentarz usunięty przez moderatora
@deryt: Przecież to nie ja wyjechałem ze zgłaszaniem do allegro i regulaminami xD
@MacDeez: Chodzi o to, że w sklepie oznaczyli towar jako niedostępny, ale tak naprawdę to jest dostępny, tylko zamierzają go spylić za więcej. I tak, na pewno nie można tego nazwać etycznym.
@kaziu12:
Ale to nie jest kosmiczna cena. Niedostępne gry często chodzą z takimi przebitkami.
To nie jest przebitka 100% na przedmiocie, który możesz sobie kupić podobny. Tylko +200% na unikalnym.
Ktoś to kupi.
Ale piszesz:
Moim zdaniem normalne ustalanie cen na
@Iudex:
A czy etyczne jest kupowanie jabłek za 60gr i sprzedawanie za 3zł? Przecież tak działa handel!
@Iudex:
Tego nie wiem, nie znam ich motywów.
1. nie chcą aby pieniacze jak ty szkalowali ich sklep, a na allegro szybko zniknie
2. w prostym sklepie nie mają kontroli ilości, a na
I teraz dochodzimy do sedna - czy z ich perspektywy warto? Jednorazowo zarobią np. zamiast 20zł na grze 250zł. Wow, czysty zysk, handel nie może być prostszy. Ale wizerunkowo nie wygląda to fajnie, czego powodem zapewne jest to, że gra