Wpis z mikrobloga

Może ktoś ma lepsze pojęcie na ten temat - jak najlepiej ogarnąć odbieranie pieniędzy w USD / przelewy przychodzące z USA?
Założyłem rachunek walutowy USD w mBanku z nadzieją, że wszystko będzie okej, kiedy przesyłane będą bezpośrednio na niego pieniądze. Guzik. Jak się okazuje, mBank ma jakiś swój system, w którym przelew SWIFT nie idzie bezpośrednio na rachunek, ale najpierw przetwarzany jest na jakimś "rachunku technicznym", gdzie kwota przymusowo przemielona jest na PLN, a potem z powrotem na dolary. W rezultacie mamy podwójną stratę na przewalutowaniu, właściwie potrójną, jeśli potem chcę potem jeszcze wymienić te dolary na złotówki. Co za absurd.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prabab, w przelewie mogą uczestniczyć banki pośredniczące i mogą one obciążyć kwotę przelewu własnymi kosztami. Taka jest natura przelewów SWIFT. Nie dochodzi natomiast do przewalutowań po drodze przelewu. Jeśli masz wątpliwiości co do kwoty jaka wpłynęła na Twój rachunek możesz złożyć reklamację. Pozwoli to nam sprawdzić sytuację i przekazać Tobie wyjaśnienia. Jak złożyć reklamację znajdziesz tutaj: https://www.mbank.pl/pomoc/reklamacje/
  • Odpowiedz
@ZespolmBanku: Kontaktowałem się z Państwa pomocą techniczną i przekazano mi informację, że był to "przelew wewnętrzny z konta technicznego zrealizowany w PLN", podczas gdy receipt od osoby przesyłającej przelew ewidentnie skierowany był na konto walutowe z kwotą określoną w USD. Konsultant przekazał mi, że "tak po prostu to działa w mBanku". Tak więc jasne, musiało tam być coś pośredniczącego, ale raczej po Waszej stronie, skoro przelew najpierw trafił na w/w
  • Odpowiedz
@prabab a ja Ci polece ING - maja bezplatny rachunek walutowy, pieniadze trafiaja na konto w calej wyslanej kwocie, a pozniej mozna je wymienic w ich kantorze online na zlotowki po kursie czesto lepszym niz w zwyklych kantorach.
  • Odpowiedz