Aktywne Wpisy

Ssslave +25

Shatter +764
Czy komentator, dziennikarz, redaktor Mateusz Borek za każdym razem musi stosować, wykorzystywać, używać przy swoich wypowiedziach kilku synonimów, wyrazów bliskoznacznych, słów o podobnym znaczeniu w celu opisania, uplastycznienia, przedstawienia słownie sytuacji na boisku, placu gry, zielonej połaci marzeń polskich kibiców?
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek
#karon #4konserwy #marksizm #libertarianizm
Innymi słowy urażonemu kucowi włączyło się myślenie binarne: jeśli ktoś krytykuje liberalizm jest lewakiem. Występuje jednak zwarcie w jego obwodach, ponieważ Karoń krytykuje również lewicowe ideologie.
Kuce myślą że świat dzieli się na wolny ryneg oraz socyalizm i nic innego być nie może.
Oprócz tego ból dupy że Karoń ma swoją, dość intrygującą definicje kradzieży. Nie trzeba
Jedyne co tutaj zarzucacie Karoniowi to to, że nie jest Korwinem. I chwała mu za to.
Zresztą idąc za logiką korbinów monarchiści też byli socjalistami, bo regulowali rynek.
Nie ale regulowanie cen towarów przez państwo już na pewno tak.
Karoń nie mówi nigdzie o regulowaniu cen, ani nawet o minimalnej krajowej. On nie jest politykiem i nie porusza tematu w sensie "państwo powinno dawać po równo", to nawet nie jest wypowiedź odnośnie "jaki ustrój najlepszy".
Mu
@mlodszy_szaman_hordy: Pewnie że może być jeszcze coś innego, etatyzm i faszyzm.
@mlodszy_szaman_hordy: przecież obiektywna wartość o jakiej #!$%@? Karoń jest w "Kapitale" Marksa. Zresztą albo istnieje wolność gospodarcza albo nie istnieje, tak jak fałsz i prawda, "pół prawda" jest fałszem.
@gupilogin: czyli że jak? Świat może być tylko zły? Albo wszystko nie dobrze, wolny ryneg dobrze?
@gupilogin: binarne myślenie.
@mlodszy_szaman_hordy: "ochroną rynku" będzie w tym przypadku nieingerowanie, ingerencja będzie szkodliwa dla konsumenta (który zapłaci więcej) a koniec końców też i dla gospodarki bo chroniona branża przestanie się rozwijać zwiększając dystans względem wydajniejszych producentów zagranicznych.
@gupilogin: janusz korwin jeden procent.
@mlodszy_szaman_hordy: a dlaczego zły? Ja tego nie wartościowałem w tym komentarzu tylko wymieniłem jakie są możliwości.
@mlodszy_szaman_hordy: widzę coraz lepsze kontrargumenty