Wpis z mikrobloga

korzystał ktoś z hdd caddy? bo jak na razie to same problemy z tym mam. windowsa nie mogłem zainstalować, teraz nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale lapek wyłącza mi się 2-3 minuty, nie mówiąc już, że mam jakiś problem z wifi, bo mega wolno działa
#informatyka #komputery #laptopy
  • 3
@Vamteusz: Mirku daj więcej szczegółów, czy chodzi o HDD caddy w miejsce napedu optycznego?

Dlaczego na tym dysku chciałeś instalować system?
Jaki to dysk? jakie w ogóle masz dyski i w jakiej konfiguracji?

Używam takiego caddy w miejsce DVD już 2 lata na dwóch rożnych laptopach i zero problemów, a kupilem najtańsze.
@random2o: mial hdd, w miejsce hdd wlozylem ssd, a hdd dalem w miejsce dvd z uzyciem hdd caddy. System chcialem postawic na ssd to instalator zawieszal sie na restarcie, wyjalem hdd caddy i poszlo bez problemow. Dalej juz z hdd caddy korzystalem tez i w systemie wifi smiga jak zolw, po ok. 100kB/s i lapek wylacza sie 2-3 minuty.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Vamteusz: sprawdź wifi bez caddy. Obstawiam że będzie tak samo bo to nie powinno być powiązane, chociaż są laptopy z metalowymi obudowami które przy otworach napędów CD potrafią mieć antenę wifi ale pewnie masz plastik i nie widziałeś tam anteny?