Wpis z mikrobloga

Witam Serdecznie Mirków i Mirabelki w nowym roku.

Zwracam się do was z pytaniem :

Gdzie lub jak najlepiej wykupić domenę z rozszerzeniem .pl oraz hosting ?

Sprawa wygląda w ten sposób iż potrzebuję postawić sobie prostą stronę z rozszerzeniem .pl , a na niej jakiś prosty template z joomla lub wordpressa. Strona będzie pełniła funkcje wizytówki w internecie.

Czy będę mógł przy użyciu takiego hostingu utworzyć sobie konto poczty o nazwie Nazirek@xxxx.pl ? Czy mogę do tego wykorzystać gmaila ?

Gdzie zrobić to najtaniej, lub najlepiej ? Czy kwota 100 PLN rocznie wystarczy na wszystko ?

Czy istnieją jakieś poradniki "za rączkę " ?

Pozdrawiam Serdecznie

#hosting #domeny #webdev #komputery #internet
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GaiusBaltar: @matixrr: Dziękuje serdecznie obu Panom, dzięki wam prawdopodobnie uniknałem naciągnięcia, gdyż własnie w nazwa.pl już byłem na etapie koszyka.

Zapoznam się z ofertą sohost oraz ovh.pl.

Ślicznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam ! ʕʔ
  • Odpowiedz
@Nazirek: nazwa.pl i home.pl kuszą że na początek jest tanio czy nawet 0 zł, ale w następnych latach płacisz kosmiczne sumy, a jakość mocno przeciętna, a z przeniesieniem domeny gdzie indziej by nie przepłacać są same problemy.
  • Odpowiedz
@Nazirek: Od siebie polecam hosting mydevil.net, mają naprawdę wszystko czego potrzeba, bez zbędnych udziwień i ukrytych opłat. A domeny jedynie z ovh.pl, bardzo mała marża i korzystne ceny.
  • Odpowiedz
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, zdecydowałem się na domenę w ovh.pl, natomiast hosting wykupiłem w @sohost.

Skonfigurowałem sobie maila, i ciesze sie jak dziecko widząc własnego maila w formacie nazwisko@nazwafirmy.pl :)

Czas na zapoznanie się z wordpressami, joomlami i innymi pierdołami.

Pozdrawiam !
  • Odpowiedz